DRIVR

Aston Vignale ‘Corps Diplomatique’

Lees ik diagonaal in Octane Magazine: “… Aston Workshop … restauration … one-off … DB2/4 … Vignale Coupé … commisioned by … Baudouin I”. Baudouin I? Als in Boudewijn de Eerste, Koning der Belgen? “Call +44 (0) 1207 233525 or visit www.aston.co.uk”. Hallo? Met de Aston Martin ‘Works’ restauratie-afdeling?

En of ze deze unieke DB2/4 in huis gehaald hebben voor een zogenaamde ‘ground-up’ restauratie. Aangevraagd door Zijne Majesteit op 28 september 1954, leverde Aston een kant-en-klaar chassis aan Carrozzeria Vignale dat deze unieke fastback op 10 maart 1955 aan het Belgische koningshuis verkocht. Zoals uit bovenstaande foto blijkt, was de immuniserende CD-lettercombinatie van Corpo Diplomatico of Corps Dimplomatique al aangebracht op de typerende gril die de link met de 2/4 nog het duidelijkst weergeeft.

Vandaag staat de royale Vignale in Newport Pagnell waar hij op een liefhebber met koninklijke fondsen wacht. Gezien de staat van dit prototype voorziet Aston grootse restauratiewerken waarbij het chassis van de koets gescheiden wordt. De geschatte kost bedraagt dan ook 375.000€ voor het werk, plus de prijs van de wagen die – afhankelijk van de gekozen hardware- kan oplopen tot het bruto nationaal product van Kongo.

Of Koning Albert geen telefoontje wil plegen?
Voor Boudewijn, voor DRIVR en Vignaa-a-a-le?

[Meer info op Aston.co.uk]

Share Button

6 Responses

 1. Djivy says:

  Vergeet ik het bijna te vragen:

  Iemand enig idee of Boudewijn te boek stond als autoliefhebber,
  of was het eerder een prestige-aangelegenheid?

  Laurent in ieder geval wel,
  net als Albert een fervent motorliefhebber is.

  Maar Boudewijn?

 2. Andries says:

  Misschien een beetje verdrongen, omdat zijn ma is verongelukt met de auto…

 3. Charlo says:

  Ik denk dat ge daar ergens 1959 bedoelt ipv 1995. ‘t Zou in ieder geval wat lang zijn om een wagen af te leveren.

 4. Djivy says:

  Erger nog, ‘t was al in 1955 – wie had dat gedacht met die Italianen;)

  En merci voor de attente reactie.

 5. Tom says:

  Lees ik net in Classic & Sports Car magazine (waar ik zelf deze maand in sta ahum ahum) dat ook Leopold of Belgium een fervent autoliefhebber was en in ’52 een Ferrari 340 Special Cabriolet (serie nr 0234/AL) had. Iemand foto’s of info?

 6. Djivy says:

  Ahaaa straf – morgen eens bij mijn krantenboer gaan checken!

  Dat van die 340 vraag ik es na bij Edwin van Dacorsa.net.

Leave a Reply