DRIVR

Back to the 80’s: DeLorean opnieuw in productie

Goed nieuws voor de liefhebbers van jaren tachtig-wansmaak: de De Lorean is terug! De blinkende bolide kwam voor het eerst op de markt in 1981. Volgens zijn bedenker John De Lorean was het een futuristisch (lees: beter) alternatief voor de sportwagens van Pontiac, Porsche en Ferrari. Om zijn auto een moderne look te geven huurde De Lorean de ontwerpers Giorgetto Giugiaro en Colin Chapman in. Na enkele jaren tekenen kwam het tweetal op de proppen met een sportwagen opgebouwd uit roestvrij staal. De auto bood voldoende comfort aan grote chauffeurs, had vleugeldeuren en een fiberglazen onderstel. Maar hoe revolutionair de De Lorean ook was, hij kon de harten van de autoliefhebbers niet veroveren. Na 9000 verkochte exemplaren, sloot de fabriek eind 1982 zijn deuren.

In 1985 haalden de makers van de Back to The Future-films de auto nog eens van onder het stof. Regisseur Robert Zemeckis schreef een verhaal waarin een gekke professor de De Delorean met een tank vol Plutonium door tijd en ruimte laat reizen. En toeval of niet: net nu u via de webwinkel Amazon potjes Uranium kan bestellen, blazen de mensen van De Lorean hun wonderauto nieuw leven in. Wie een blinkende botsauto wil, kan die vanaf nu voor de schappelijke prijs van 57.500 dollar bestellen op DeLorean.com. De gemiddelde levertijd per auto wordt geschat op 2 maanden. Maar die heeft u met een tank vol uranium én de ingebouwde teletijdsmachine zo weer ingehaald.

Echte freaks vinden de 50-minuten-lange DeLorean docu uit 1981 in bijlage.

[Schitterende foto door Chaos & Career]

Share Button

6 Responses

 1. Hänzell says:

  The eighties…..
  Sjieke sportsloffen,vettig haar,Biactol,Mc chicken,de ’60 revival,de kaaschips,Pacman,Topgun,TC De Born,Bahama parasols,Marlboro,
  the Police,Pepsi,Michael Jackson,………… en deze
  magnifique De Lorean.
  Back to the future II is trouwens de beste.

 2. Frederik says:

  Ik vind die sportkarren uit de eighties wel gave bakken.

  Colin Chapmann, die heeft ook ooit eens een leuke spreuk gedaan over Nigel Mansell. Iets over WorldChampion & asshole enzo.

  Nigel will never become a world-champion, as long as I’ve an asshole ofzo…
  Geen idee hoe het met de aars van Chapmann vergaan is trouwens…

 3. Djivy says:

  Wat ik vooral sterk vind, is dat Amazon uranium verkoopt…

  En de reviews die bij zo’n product horen:

  “Every time I try to use this product, the Libyans show up and steal my Delorian.”

 4. Hänzell says:

  Sport Billy en ben-bits weinig tegen in te brengen.Toch een poging… http://nl.youtube.com/watch?v=4Hm6WWHeVUc

 5. Hänzell says:

  En dan nog e mopke van good old Buck.
  http://nl.youtube.com/watch?v=-87WgAkLegQ

Leave a Reply