DRIVR

Video: Jeremy Clarkson’s Speed

Ik weet het. Ik val in herhaling als ik jullie erop wijs dat Jeremy Clarkson naast Top Gear nog andere activiteiten heeft. Zijn column voor Times Online haalde ik immers eerder al aan, maar daarnaast presenteert Clarkson ook regelmatig interessante documentairereeksen voor de BBC. Motorworld, Car Years, Jeremy Clarkson Meets the Neighbours, ze zijn allen aan te raden. Maar geen ervan komt in de buurt van Speed, een serie uit 2001 over… snelheid. In de eerste aflevering wordt wetenschappelijk maar verstaanbaar uitgelegd hoe het komt dat sommigen onder ons snelheid en dus gevaar opzoeken, terwijl anderen het net trachten te vermijden. “When you are going very fast, you are essentially a very small mammal exciting yourself.” Verplicht kijkvoer dus voor alle speed freaks.

Share Button

2 Responses

  1. Mee says:

    De nieuwe dvd van Clarkson (Thriller) is trouwens ondertussen al te vinden op de betere website 😉

  2. Pieter Fret says:

    Als de documentaire over Fangio nog niet genoeg was om een ingesneeuwde zondag te doorstaan, dan hebben we dit nog als toetje: Jeremy Clarkson’s volledige ‘Speed’-reeks, integraal in één enorme Youtube-film. Een aanrader!

Leave a Reply