DRIVR

Video: Californische Top Gear-hommage

“Top Gear draait om een unieke sfeer die niet gekopieerd kan worden”, schreef ik ooit al eens in verband met de inferieure Australische spin-off van de serie. Vandaag moet ik die woorden terugnemen. Want waar een gigantisch budget en een professioneel televisieteam down under faalden, slagen drie enthousiaste Amerikaanse fans met een simpel Youtube-filmpje. In een hommage aan hun favoriete autoprogramma gebruiken ze het beproefde recept van de cheap car challenge als excuus om tijdens een driedaagse roadtrip op zoek te gaan naar de beste driving road van California. Degelijk camerawerk, een strak scenario, maar vooral echte emoties en kameraderij tegen een adembenemende achtergrond: eindelijk een Top Gear Light die het bekijken meer dan waard is.

Share Button

3 Responses

 1. Thibaut says:

  Hoewel ze zelf weinig nieuwe elementen bijbrengen aan het format, zijn ze er in geslaagd me een uur te boeien. De zogenaamd unieke sfeer bij Top Gear is dat misschien toch niet: 3 verschillende karakters met gevoel voor humor, met de nodige dosis zelfspot, die ondanks hun verscheidenheid goede kameraden zijn en minstens één eigenschap gemeenschappelijk hebben: een liefde voor wagens.

 2. ElmoTheElk says:

  Heb deze gisteren eindelijk eens helemaal gekeken en heb ervan genoten. Was gewoon erg leuk om te zien, best grappig en inderdaad een mooie hommage.

 3. Daytonawim says:

  Leuk om te zien, heb me een uurtje vermaakt 🙂
  als spider rijder

Leave a Reply