DRIVR

Felix Petrol Cartoons door Guy Allen

De term Automobilia dekt zowat alles van auto-accessoires over speelgoed tot octaanrijke T-shirts, zolang de gemeenschappelijke noemer maar benzine is. Cartoons horen daar ook bij, en die zijn zelden beter dan het inzichtrijke werk van Guy Allen – de bedenker en tekenaar van classic car conaisseur Felix Petrol. Dat beide hun metier meer dan beheersen, merk je aan de fijnzinnige details die in de illustraties verwerkt zijn.

1.

felixpetrol1

Bijvoorbeeld: een Mini op de trappen van de metro, een Miura met wulps golvende wimpers of een Monza naast een richtingaanwijzer voor de gelijknamige stad. Kortom: iedere tekening heeft net dat tikkeltje meer dan een gewone afbeelding en incorporeert vaak minder bekende klassiekers. En daar verbinden we graag een wedstrijd aan: de eerste bezoeker die de vijf modellen hieronder met naam en toenaam identificeert, mag op dinsdag 31 maart om 19u30 met ons mee naar de privé-collectie van VAG-invoerder D’Ieteren voor een specialisatieles autogeschiedenis. Te laat!

2.

felixpetrol2

3.

felixpetrol3

4.

felixpetrol4

5.

felixpetrol5

[Illustraties: Guy Allen, verdeeld door Octane Magazine]

Share Button

6 Responses

 1. J.R.Booij says:

  Kon het niet laten…

  Talbot-Lago T150 met Figoni & Falachi-koets; Lambo Espada; Lagonda shooting brake (door Roos engineering); Porsche 550 Spyder; Jag C-type van Ecurie Ecosse.

 2. Ken Divjak says:

  [knipoog] Tsss… dat heb je dan met die journalisten; alles tot in de puntjes beantwoorden en dan niet naar Brussel kunnen afzakken…[/knipoog]

  De eerste lezer die daarom deze bijvraag correct beantwoordt én volgende week dinsdag om 19u30 met een compagnon in Brussel kan zijn, krijgt het duoticket van JR Booij overhandigd:

  Met welke klassieker racer wordt hier vernunftig de braille draak gestoken?

  felixpetrol6

 3. Mee says:

  Maserati 250F?

 4. Mee says:

  Ola, moest dat juist zijn, wis het maar terug want ik kan dan blijkbaar niet.
  Mijn excuses!

 5. Ride says:

  Is inderdaad een Maserati 250F. 😉

 6. Ken Divjak says:

  @Ride:

  You’ve got mail!

Leave a Reply