DRIVR

Belgische Politie krijgt Honda CBR Fireblades?

politiedaewoomatiz

De (voor onze Noorderburen) hilarische Daewoo van de Ninoofse politie

En of onze Noorderburen met de dienstwagen van de Ninoofse politie gelachen hebben. Ik citeer de bewuste paragraaf: “Wat is schraler? Een politie Prius of een politie Matiz? Het is geen geheim dat agenten niet kunnen autorijden, dan is zo’n slome Matiz wel zo veilig”. En dat terwijl de Belgische Daewoo bewust gekocht werd voor wijkopdrachten beter dan achtervolgingen. Maar daar waren ze zelfs bij Autoblog al achter gekomen (denk ik). Bovendien hebben we net foto’s van een Honda-insider ontvangen die de hele Nederlandse politievloot voor schut kunnen zetten. Want wie laatst lacht, best lacht.

Vooraleer we het nieuwe speelgoed van de FedPol ten tonele voeren, geven we de autobloggers lik op stuk met een ander bericht dat net op hun website verschenen is: “Aangezien het overal crisis is moet je soms concessies doen. Zo ook de Politie van Amsterdam die binnenkort beschikking heeft over een gloedjenieuwe Piaggio driewieler. De MP3 LT met politietrim is speciaal ontwikkeld voor proffesionele gebruikers zoals verkeersondersteuners.” [sic]

politiepiaggio

De (voor Belgen) hilarische driewieler van de Amsterdamse politie

Sta me toe een lachtraan weg te pinken. Een Piaggio ‘MP3’? Als in een driewieler “voor proffesionele gebruikers zoals verkeersondersteuners”? Die rij je zelfs met een overbeladen Matiz los terwijl Borsato door de speakers schalt. En als je dat niet gelooft, dan toveren we het volgende uit onze hoed: de Federale Politie zet binnenkort CBR 1000RR Fireblades in die door Honda België geprepareerd zijn. De specs van deze interventievloot verzwijgen we even (174pk voor 199kg), maar laat ons stellen dat zelfs de 911 Targa’s van weleer geen schijn van kans hebben om een goedgereden CBR kwijt te spelen. En daarmee is de kous af en de eer van de Belgische politie hersteld – voor Vorst, voor Vrijheid en voor Vaderland. Op voorwaarde dat dit geen vroege aprilgrap is, welteverstaan…

De (voor beide) respect afdwingende Honda CBR 1000RR Fireblade

hondafireblade3-pola

hondafireblade1-pola02

[Foto’s & Citaten: Autoblog.nl – Polaroids: anonieme inzender via JDM]

Share Button

7 Responses

 1. Stijn says:

  Ik kijk even op de kalender en… Nicy Try jongens 🙂

 2. JDM says:

  Via een insider kan ik nog toevoegen:
  De voertuigen met ook rode strepen = federaal
  Voertuigen met enkel blauwe strepen = lokaal
  Voor lokale aankopen is er een zekere vrijheid bij de korpsen. Bijgevolg is dit dus een custom-uitvoering voor een bepaald korps in België en geen algemene aankoop.

 3. Andries says:

  De lokale hebben volgens mij ook niets te zoeken op de autostrade? hebben ze misschien meer aan een supermotard…

 4. Ken Divjak says:

  Ik ben er ook nog niet helemaal uit, maar lezer Duckie ‘RS suggereerde op mail dat het wel eens een special voor de Gendarmerie Circuitdagen zou kunnen zijn.

  Hier wat meer info over dat initiatief:

  In 1996 kwamen een aantal leden van de toenmalige Rijkswacht op het idee een initiatief op te starten om motorrijdende collega’s de kans te geven zich met hun motor op een verantwoorde manier uit te leven op het circuit.

  De initiatiefnemers van het eerste uur waren en zijn nog steeds Marc Vanduynslager, Ides Vankeirsbilck, Irwin Pillaert, Hendrik Van Rintel en Eric Verlinde. Als naam werd GD MOTORDAG gekozen. GD stond in die tijd namelijk voor Gendarmerie (Rijkswacht).

  Tijdens de intussen bekende circuitevenementen zowel in Zolder als in Croix-en-Ternois, leerden collega’s met verschillende achtergrond elkaar beter kennen en appreciëren via de gemeenschappelijke hobby, het motorrijden op circuit.

  Later werd het doelpubliek uitgebreid naar niet-politiemannen/vrouwen en kan nu in principe iedereen deelnemen aan deze circuitdagen. Het heeft uiteindelijk kunnen leiden tot een beter wederzijds begrip tussen de burger en de ‘flik’.

  Trouwens, wie houdt er nu niet van om eens een ‘zwaantje’ zijn/haar achterlicht te laten zien??

  Via http://www.circuitdagen.be/gdmotordagnl.htm

  Hoedanook – ik pols es bij Honda North wat die vreemde creatie bij hen in de living te zoeken heeft…

 5. Mick says:

  Nu nog goede rijders vinden! He wat zeg je 174pk brr ik wordt helemaal bang. Ben blij dat ik hen mij achterlicht mag tonen met 206pk,veel succes zwaantjes!

 6. Ken Divjak says:

  Ah – eindelijk nieuws van Honda.

  De CBR in politie-uitvoering was een specialleke voor een autoshow (model geleend van Engeland) waar momenteel nog geen productieplannen voor bestaan.

  Testen was eveneens onmogelijk (met een vette knipoog;)

 7. bart says:

  lijkt me raar, ik heb andere foto’s gezien van de fireblade in lokale kleuren, nog een tikje anders dan deze op de foto.
  foto’s zijn echt, moto staat naast andere politiemotoren

Leave a Reply