DRIVR

Documentaire: Nazi Grand Prix

Geen Formule 1 vandaag – die zijn te druk bezig met de controversiële diffusers waar de FIA dinsdag over beslist – wat racefans ongetwijfeld naar een alternatief doet snakken. Een historisch alternatief als het aan ons ligt, en wel één uit een doodgezwegen hoofdstuk van de F1-geschiedenis: de dominantie van de Mercedes Silberpfeile in het Nazi-tijdperk. Deze documentaire levert dan ook prachtig beeldmateriaal gecombineerd met het betreurenswaardige lot van Richard Seaman, de enige Brit die toegelaten werd tot het innersanctum van de Duitse race-ontwikkeling en tot de succesvolste GP-piloten van die periode behoort. Alleen jammer dat zijn carrière volledig (en volkomen begrijpelijk) overschaduwd wordt door de desastreuze invloed die het fascisme op de Europese geschiedenis had. Veel kijkgenot met dit unieke tijdsdocument getekend Discovery Channel.


Share Button

2 Responses

  1. Bunker says:

    schitterend, Vooral die eerste kleurenbeelden.

  2. PieterA says:

    Gisteren eindelijk tijd gevonden om te kijken. Bedankt voor de tip, interessant stuk!

Leave a Reply