DRIVR

Video: Schumacher in de regen (F1 GP Spanje 1996)

Al hoort de bescheiden Duitser het zelf niet graag zeggen, Sebastian Vettel wordt in zijn thuisland wel eens “de nieuwe Schumacher” genoemd. Een vergelijking die, met de Chinese Grand Prix van vanmorgen in het achterhoofd, steeds minder bij de haren gegrepen lijkt. In een verregend Shanghai spurtte de nog steeds piepjonge piloot steevast zo’n drie seconden sneller rond de glijpiste dan alle andere deelnemers, ook zijn teamgenoot Webber die als tweede finishte. Alleen aan de auto – die in het nat traditioneel van minder belang is – zal het dus niet gelegen hebben. Nee, het is in deze omstandigheden dat het kaf van het koren gescheiden wordt. Terwijl regerend wereldkampioen Lewis Hamilton zeker het lef toonde om er voluit tegenaan te gaan, bevond die zich haast even vaak naast de baan als erop. En Vettel? Die verremde zich een enkele keer en liet zich voor de rest op geen enkele schuiver betrappen. Na Monza 2008 dus opnieuw een even natte als verdiende overwinning voor de Duitser. Maar…

Of hij daarmee werkelijk als een tweede Schumacher mag doorgaan, daarover valt te discussiëren. Die laatste zette in 1996 met een inferieure Ferrari immers het hele veld op een minuut achterstand in een doorweekte Spaanse GP, ondanks een extra pitstop en twee falende cilinders… De toen al tweevoudige wereldkampioen racete in regen echt in een klasse apart. Hoog tijd dus om dat F1-geheugen op te frissen met beelden van dé onbetwiste Regenmeister tijdens misschien wel de GP van zijn leven.

Kort de sfeer opsnuiven naar het einde van de race toe:

En voor de echte fans de volledige Grand Prix van start tot finish:

Share Button

5 Responses

 1. Mee says:

  Bastards… daar gaat weer 2 uur van mijn leven.

  Hoe indrukwekkend Vettel ook is (ik supporter er trouwens voor), Schumacher was toch nog zeker een klasse hoger. Daar komt de komende 20 jaar niemand meer aan.

 2. Mini Mee says:

  Quote: Schumacher was toch nog zeker een klasse hoger. Daar komt de komende 20 jaar niemand meer aan.

  Dat zou ik nog niet direct hardop zeggen. In de begin periode van schumi maakte hij ook veel meer fouten.

  Iedereen denk alleen maar aan de laatste jaren…
  Er is volgens mij zeker potentieel, alleen moeten die wel de kans krijgen om met een goede wagen te rijden. Zie naar Button. Die rijdt al jaren mee en nu heeft hij eindelijk een goeie wagen en de resultaten zijn navenant. Hadden ze die hem van in het begin gegeven had zijn carrière er heel anders uitgezien…

 3. Pieter Fret says:

  @ Mini Mee: De kwaliteit van een piloot wordt vaak duidelijk door zijn goede prestaties met een mindere wagen. Aan Buttons kwaliteiten heb ik nooit getwijfeld (die had idd van bij het begin een betere wagen verdiend), maar vergelijk het eens met wat Alonso eind vorig seizoen liet zien in de Renault of Schumacher in de bovenstaande race en het verschil is duidelijk.

  Dat gezegd zijnde, verdient Button zeker zijn huidige succes. En is hij hoe dan ook sneller dan Barrichello, toch ook een ervaren rot.

 4. Pieter Fret says:

  Als je van de duivel spreekt, dan… komt hij op tv. Vanavond wijdt Canvas de laatste aflevering van Belga Sport aan Michael Schumacher. Meer bepaald aan het begin van zijn F1-carrière, die van start ging in Spa-Francorchamps op 25 augustus 1991 en er een jaar later richting sterrendom gelanceerd werd met zijn eerste overwinning.

  Voor unieke beelden uit het begin van de jaren negentig én een exclusief interview met de grootmeester – die sinds zijn pensioen met geen enkele journalist nog zo uitgebreid heeft gekeuveld als met de VRT-reporters – stem je vanavond om 21.10u af op Canvas.

 5. car-nut says:

  Mag ik ook nog suggereren: Senna’s allereerste overwinning in de F1 en diezelfde grote mijnheer tijdens Monaco 1984 en Donington 1993. Het eerste rondje van die laatste GP spreekt boekdelen, tractiecontrole of niet…

Leave a Reply