DRIVR

DTM Tourenwagen Revival op de Nordschleife

Trieste realiteit: de DTM (kort voor Deutsche Tourenwagen Meisterschaft) is vervallen tot een rusthuis voor afgedankte racers als Ralf Schumacher en Jean Alesi. Er nemen nog welgeteld twee constructeurs aan deel terwijl de bolides geen jota meer met echte wagens te maken hebben. Gedaan met de spannendste racereeks aller tijden, gedaan met de verplichte homologatiespecials en gedaan met de knapste wedstrijd om ooit op een circuit verreden te worden: de DTM op de Nürburgring-Nordschleife. Of toch niet?

dtmrevival

Nürburgring-kenner Duckie ‘RS meldt namelijk dat er op vrijdag 1 en zaterdag 2 mei een DTM-Revival op de Nordschleife plaatsvindt. De reünie kadert in de BF Goodrich Langstrecken Meisterschaft en zal voor het eerst sinds de teloorgang van de oude DTM in 1996 de legendarsiche Nordschleife aandoen. Niet voor een protserig defilé, wel voor een echte race op zaterdag (10u tot 11u) met afstelrondes op vrijdag (10u tot 10u45 en van 12u15 tot 13u).

De organisatie is er blijkbaar in geslaagd om zomaar even 30 (!) authentieke DTM’s van tussen 1984 en 1996 op te trommelen inclusief originele piloten als Altfried Heger, Hans-Joachim Stuck, Armin Hahne, Jörg van Ommen en Frank Biela. Ford en Opel zouden er zelfs DTM-concepten presenteren die wel gebouwd maar nooit ingezet werden. Daarnaast zijn er natuurlijk de klassieke Alfa 155’s, BMW M3’s, Mercedes 190 Evo’s en ga zo nog maar een merk of vijf door:

Auszug aus der Teilnehmerliste

Team Fahrzeug Fahrer Jahr
RSM Racing Alfetta GTV 6 Oberndorfer 1984/85
Alfa Corse Alfa Romeo 155 GTA S1 T-Car Larini 1992
Alfa Corse / JAS Alfa Romeo 155ti V6 ITC Tarquini 1996
Zakspeed Warsteiner BMW M3 T-Car Hahne 1990
Zakspeed Warsteiner BMW M3 T-Car Quester 1990
Linder Vogelsang BMW M3 Heger 1990
Bigazzi Warsteiner BMW M3 Hahne 1991
Tauber Tic Tac BMW M3 Berg 1991
Linder Jägermeister BMW M3 Hahne / Ketterer 1992
Eggenberger Ford Sierra Cosworth Niedzwiedz 1988
Challenger Racing Ford Mustang Feucht 1994
Ford Ford Mondeo DTM-Studie 2000
Team RSM STAR Mercedes Benz Evo I v.Ommen 1989
Zakspeed Diebels ALT Mercedes Evo II T-Car Thiim / Asch 1992
AMG Berlin 2000 Mercedes Benz Evo II Rosberg 1992
AMG SONAX Mercedes Benz Evo II Schneider 1992
AMG Berlin 2000 Mercedes Benz Evo II Kl.1 Lohr 1993
Team Schübel Jägermeister Opel Omega 3000 Oberndorfer 1991
Eggenberger Commodore Opel Omega 3000 Ferte 1991
Team Irmscher Pommes Design Opel Omega 3000 Engstler 1991
Kissling Motorsport TURA Filme Opel Omega 3000 Strycek 1993
Zakspeed Kohlefaser Calibra ITC Studie 1996/1997
Rover Team ATN Nickel Rover Vitesse Thiim 1986

En wat dat op een circuit bijgenaamd de Grüne Hölle geeft,
ontdek je headbangend hieronder:

[Alle info op Tourenwagen-Revival.de]

Share Button

7 Responses

 1. Casper says:

  Oh boy wat zou ik daar graag heen gaan. Zit ik verdorie een weekend in Antwerpen juist dat weekend.

 2. PieterA says:

  Dat is nu nog eens een initiatief. Hopelijk stemt het de bonzen van de huidige DTM tot nadenken want het stelt inderdaad allemaal maar weinig meer voor de dag van vandaag. Een technisch onderonsje van twee merken, boeiend!

 3. Mee says:

  Rosberg als in Keke Rosberg?

 4. Ken Divjak says:

  O Yes!

  Wer ist Team Rosberg?
  Ein Team mit Formel 1 Tradition

  Keke Rosberg, Formel 1 Weltmeister 1982 siegte bereits 1992 bei seinem Comeback in der DTM. 1994 wurde das Team Rosberg gegründet und viele bekannte Rennfahrer wie H.J. Stuck, Klaus Ludwig oder J.J. Lehto konnten für das Team wichtige Erfolge einfahren. Das Team Rosberg hatte sich stets in den verschiedenen Klassen des Motorsports bewegt und so auch mehrere Formel 1 Fahrer von heute gefördert und ausgebildet. Nico Rosberg, heute erfolgreich in der Formel 1 etabliert ist sicherlich bestes Beispiel für die Professionalität von Team Rosberg.

 5. car-nut says:

  De beste manier om DTM’s aan het werk te zien, is volgens mij het Franse of Duitse Kampioenschap klimkoers. Daar passeert overigens veel meer de revue dan enkel DTM. Trekt er iemand naar Eshdorf in Luxemburg dit weekend?

 6. Pieter Fret says:

  Voor zij die niet gaan of nog moeten beslissen: zie dit artikel voor meer over dat spectaculaire Course de Côte waarnaar car-nut verwijst 😉

 7. Ken Divjak says:

  27 & 28/4 opnieuw in actie op de ‘Ring!

Leave a Reply