DRIVR

Video: Beste Rondje ‘Ringracen ooit?

Zie je de thumbnail hiernaast? Geen haarfijn geselecteerde still maar de gemiddelde afstand tussen de filmende Viper en achternagezeten Porsche over meer dan 20km Nordschleife. Dit rondje gaat dan ook de geschiedenis in als één van de spannendste aller tijden. En nog te bedenken dat de protagonisten binnenkort 24 zo’n uren mogen uitzitten – met trager verkeer en het holst van de nacht als gezelschap… Geschift.

TIP: De actie start na 44 seconden – fullscreen verplicht!

[Wederom dank aan tipgever Duckie ‘RS]

Share Button

7 Responses

 1. Mee says:

  WAT een rondje…
  Knap verdedigd van de duidelijke tragere Porsche, hoewel hij wel een keer of 2 de Viper heel gevaarlijk afsnijdt.

  Die trage bakken daartussen zijn trouwens levensgevaarlijk, ik begrijp niet dat ze dat toelaten/toelieten.

  Leuk moment trouwens: “Uit de weg, trage Lambo!” 🙂

 2. Wout says:

  Ik had de indruk dat de Viper het juist moest hebben van de slipstream. De Porsche kan duidelijker later/beter remmen. Op de lange rechte stukken is de Viper dan weer een klein beetje sneller.

 3. Casper says:

  Heerlijk, zag m laatst al bij btg, maar blijft een geweldig filmpje. Overigens denk ik niet dat die Porsche per sé langzamer is op het rechte eind, hij is alleen meer afgesteld op topsnelheid, dus net iets minder kracht bij het uitaccellereren. De Viper wordt namelijk op het eind ook weer ingehaald op het rechte stuk.

 4. Ken Divjak says:

  Daar zit natuurlijk ook het monsterkoppel van de V10 voor iets veel tussen.

  Bij de GT3 is het vooral top-end-power.

  Maar wat een onvoorstelbare race met schitterend verdedigingswerk van de 911.

  Je moet het maar kunnen, foutloos rijden met zo een monster op centimeters van je gat…

 5. nichos says:

  Volgens mij kent de Porsche-rijder het circuit gewoon beter dan de viper-rijder en is die laatste daarom wat voorzichtiger..
  Het valt gewoon op dat de viper gaatjes heel vlot dicht rijdt, maar pas op het einde van het rondje er over gaat.

 6. car-nut says:

  Volgens mij ziet het er inderdaad spannender uit dan het is. Je hoort de Viper af en toe duidelijk “short-shiften” en toch blijft hij in het spoor van de GT3. De mooiste Nordschleife-beelden zijn volgens mij nog altijd de German GP van 1956 met Fangio in de hoofdrol, die van 1967 (prachtige on-board footage)en zeker ook die van 1973, met commentaar van Jackie Stewart himself: “the faster you drive around the Ring the less you know and maybe that’s the best thing to do”. Uren youtube-plezier gegarandeerd.

 7. Danny says:

  Schitterend filmpje… alhoewel ik er zeker van ben dat de Viper express niet voorbij rijdt.. hij zit bij enkele bochten beter aan de binnenkant en als hij dan wil moet hij niet afgeven en kan hij de bocht mooi afwerken terwijl de porsche van zijn lijn moet afwijken.. Niettegenstaande leuke actie 🙂

Leave a Reply