DRIVR

Bentley Continental Supersports E85 (+ video)

Er is iets vreemds aan de hand met Bentley. Ooit nog aanzien als het sportiefste merk van Engeland is het vervallen tot de standaardkeuze van besigaarde immobiliënmagnaten; goed in zijn eigen recht, maar oninteressant voor de Boys die hun Bentley liever rauw dan lauw lusten. Meteen de reden waarom een nieuwe Continental in het niets vergaat naast een oude Blower. En daar hebben ze zelfs in Crewe stilaan genoeg van.

bentleysupersports1

Wie Pieters Genève-overzicht gelezen heeft, weet dat Bentley al in maart een concept van de Continental Supersports toonde. Maar zoals het wel vaker gaat met grote claims van kleine merken (“het hele Bentley-gamma zal tegen 2012 groener zijn dan gras”), klasseerden we de beweringen van ontwikkelingschef Eichhorn destijds onder Marketingpulp en PR-Gezeik. Wie verwacht immers dat hét prestigemerk bij uitstek 110kg uit zijn luxecoupé zou strippen om een bijna RS-achtige Bentley zonder achterbank aan te bieden?

bentleysupersports2

Maar daarmee is de kous niet af. Een snellere autobak, meer lucht voor de W12 en aangepaste software om op E85 bio-benzine te draaien (hetzelfde goedje dat de Koenigsegg CCXR 1018pk bezorgde) maken van de Supersport een waardige opvolger van de gelijknamige bom uit 1920. En dat is exact zoals Eichhorn een paar jaar geleden orakelde: “Hoewel de Europese productie van bio-ethanol nog in haar kinderschoenen staat, zal ze snel opgevoerd worden om 5000 in plaats van 600 liter per hectare te produceren. In 2011 zou dit nieuwe proces operatief moeten zijn en – nog interessanter – via bestaande distributiekanalen verdeeld kunnen worden.”

bentleysupersports3

Te beoordelen aan de spionagevideo hieronder, zal de SuperSport er nog sneller zijn dan 2011. En als we sneller zeggen, dan bedoelen we net dat: nul tot 100 in minder dan vier seconden en 335km/u voluit. Daarnaast is er nog het niet te versmaden koppel van 800Nm bij 1.700 toeren én het feit dat de zogenaamde well-to-wheel-uitstoot (de CO2-emissies over heel het productieproces) zomaar even 70% lager liggen. Let wel: de SS stoot nog altijd een blakende 388 g/km CO2 uit, maar wie kan dat nog boeien met prestaties zoals hieronder geëtaleerd. Bentley is Back, en maar goed ook.

Share Button

4 Responses

 1. John Caluwaerts says:

  Ik had een oom in Ruislip in de buurt van London in de jaren 60. Toen ik bij hem logeerde reden we ‘s ochtends met de Bently naar het het centrum. Hij parkeerde de auto in een straat parallel met Carnaby Street, waar hij vroeger parkeerde maar dat was na de song van de Beatles onmogelijk geworden….

 2. Jeroen Thys says:

  😉

 3. Mee says:

  110 kg kwijt, mooi zo…
  Tot ik opzocht dat de standaard Continental GT maar liefst 2350 kg (!!) weegt.

 4. PieterA says:

  In mijn ogen gewoon weer een variant op. Die toevallig wat sneller is door het (semi)groene gedachtegoed. Echt revolutionair of gedurfd is het niet. De nieuwe voorpartij kan mij ook (nog) niet bekoren.

Leave a Reply