DRIVR

Video: 21 jaar Top Gear (2000)

Als de dag van gisteren staat het in mijn geheugen gegrift. Ik was tweeëntwintig, de kalender 2000. En al jaren was ik gebeten door het virus dat ook wel Top Gear genoemd wordt. Toen nog elke donderdagavond van negen tot half tien, maar voor mij een quasi voltijds bezigheid – met twee videorecorders het beste uit de afleveringen samenknippen tot één super-VHS. Jaren heb ik er amusement van gehad, tot de BBC in 2000 zelf een compilatie uitbracht en mijn werk overbodig maakte. Een superaflevering die niet alleen de geschiedenis maar ook de highs en de lows van de wisselende presentatoren illustreerde. Kortom: een half uur televisie voor de die-hard TG-fans en de perfecte achtergrond bij seizoen 13 dat vanavond om 21u op BBC2 demarreert.

Share Button

Leave a Reply