DRIVR

Documentaire: Graham Hill – Driven

Er moet bij de BBC ergens pure RON 98 in het drinkwater gesukkeld zijn. Niet alleen pakte het nieuwe Top Gear-seizoen afgelopen zondag als vanouds uit met steengoede en licht shockerende autotelevisie; de oudste openbare omroep ter wereld blijft ook juweeltjes van documentaires afleveren over vaderlands beste Grand Prix-piloten. Na de ten onrechte vergeten Richard Seaman en de enigmatische Jim Clark is het verhaal van de eveneens voortijdig aan zijn einde gekomen Graham Hill – vader van – aan de beurt. De tweevoudige wereldkampioen Formule 1 is nog steeds de enige rijder die de Triple Crown of Motorsport heeft weten te behalen – het winnen van de drie meest prestigieuze races ter wereld: de Grand Prix van Monaco, de 24 Uren van Le Mans en de Indianapolis 500. Een portret van de legendarische piloot met de onafscheidelijke snor; misschien wel dé ultieme incarnatie van de gentleman racing driver.

Share Button

2 Responses

  1. bart says:

    Inderdaad tot het punt dat moest er een vrouw tegen hem gestreden hebben hij ze zou hebben laten voorgaan.

  2. PieterA says:

    Bedankt voor de tip, heb genoten van het portret.

Leave a Reply