DRIVR

Exclusieve Porsche 911 ‘Sport Classic’ komt in 2010

Groot nieuws uit Stuttgart! En neen, dit gaat niet over de oneindige Porsche/VW-saga die zelfs het zevenuurjournaal domineert, maar over een erg speciale 911 die volgens onze bronnen volgend jaar al op markt komt. Enkele hints: ducktail, Fuchs-velgen en twee vette bubbels op het dak. Lijkt wel 1973 all over again

porsche911sportclassic

Via via belandde onderstaande mail in het postvak van DRIVR, opgesteld door een Brits werknemer van een Official Porsche Center (OPC):

Guys,

I’ve got a few more 911-snippets from the salesmanager at my OPC today.

He talked about a brand new car that will be released in very limited numbers next year. He said it was a 997 but had a very different look (somewhat like a 993) as it had a number of distinctive features such as twin domes on the roof! He said it was in matt primer grey (similar to the GT3RS that is to be launched on August 12th in stealth grey) and he said it looked totally stunning.

This rumoured 911 Sport Classic will be strictly built in limited numbers. According to him, only 240 cars would be sold worldwide while the retail price for the UK will be £135,000. Furthermore, this car with the twin domed roof looks very much like the car we have all seen in spypics of the suspected 998 mule!? He had seen the pics first hand from the UK product manager and had no reason to make any of that up for me…

porsche911sportclassic2

Wat zoveel betekent als: de verzamelde media zitten er – weeral eens – naast. Bovenstaande spionagefoto beeldt dus geen 911 van de volgende generatie af, maar wel een 997 Sport Classic op basis van tweewielaangedreven Carrera-mechaniek en vierwielaangedreven widebody-lijnen. Let vooral op het camouflagewerk op het dak dat duidelijk zo’n double bubble-stijlfeature verbergt zoals vaak gezien op Zagato-producten. En de kenmerkende strepen op de motorkap die hieronder te zien zijn:

porsche911sportclassic3

Ook vermeldenswaardig is het feit dat de Sport Classic absoluut geen RS-kloon van 1973 wil zijn. Die blonk uit door zijn spartaanse uitrusting, laag gewicht (minder dan 1000kg) en opgefokte zescilinder terwijl de – met een gelijkaardige vaste spoiler uitgeruste – Sport Classic gemakkelijk 1450kg gaat wegen en een comfortabel donkerbruin interieur krijgt om de matgrijze buitenkleur te complementeren. Puristen speculeren dan ook op een special edition naar analogie met de 40th Anniversary 996 om de 100ste verjaardag van wijlen Ferry Porsche te herdenken. Of komt de 200.000 euro dure 911 er om Wiedekings gouden handdruk van 50 miljoen te financieren?

[Inside Info: Duckie ‘RS – Impressie: Jalopnik.com – Spionagefoto’s: Car Magazine]


Share Button

6 Responses

 1. Wout says:

  155.000 euro? Voor dat geld mag ’em toch sneller/even snel zijn dan de Turbo.

 2. Milly says:

  VET VET VET!!!!

 3. de vlaeminck says:

  Ben erg benieuwd naar deze, maar ik zal mijn verwachtingen maar niet te hoog maken. 😛 De Carrera 2S is al een geweldige auto (zeker die van nu, man wat is die snel geworden zeg! 😮 ). Wel duur, maar Porsches verkopen altijd.

 4. PieterA says:

  Klinkt interessant, hopelijk maken ze er iets speciaals van en wordt het geen zoveelste speciale variant van een Elf die iedereen na zoveel jaar quasi alweer vergeten is.

 5. Duckie 'RS says:

  Hier loopt net een bericht binnen dat de richtprijs in Duitsland 201.871€ zou zijn…

Leave a Reply