DRIVR

Waarom Schumacher NIET terug naar de F1 komt

Het gaat niet gebeuren. Meneer heeft teveel last van zijn nek. Jep, en ik ben The Stig… Na het ongeval van Massa was Schumacher de gedroomde vervanger. Ik snapte persoonlijk niet wat hij er te zoeken had, maar schijnbaar zag hij zelf wel heil in een terugkeer in de koningsklasse van de autosport. Michael Schumacher, beroepsrecordhouder en geboren ijdeltuit dacht dat hij wel even terug zou keren. Vandaag werd bekend dat het niet zou lukken in verband met een kwetsuur aan zijn nek, opgelopen bij een val van de motor in februari. Bij die val heeft hij schijnbaar breuken in de nek en bij het hoofd opgelopen die hem nu parten spelen.

schumi-valt

Klinkt allemaal zeer plausibel maar ik vermoed dat het anders is gegaan. Ik denk dat Schumacher wakker is geworden. Dat hij zich plotsklaps beseft dat hij niets te winnen heeft in een klasse waarin hij alles al gewonnen heeft. Dat het hoogst haalbare vooruitgang is, niet dominantie. En de Duitser is niet anders gewend dan dominantie. Ik denk dat Schumacher oprecht pijn heeft, maar ik vermoed dat hij het overdrijft. Waarom ik dat denk? Schumacher was altijd een doorzetter, hij vocht tot op en soms zelfs óver de grens. Ik kan me niet voorstellen dat hij zich nu zou laten tegenhouden door een beetje pijn in zijn nek, 2 weken voor de GP in Valencia. Ik denk dat hij last van zijn nek heeft en dat hem dat stiekem best goed uitkwam toen hij zich bedacht over zijn rentree in de F1. Misschien heb ik het mis, maar ik kan me niet voorstellen dat de vechter, de doorzetter Schumacher zich zo ruim van tevoren al neerlegt bij een simpel nekpijntje. Waarom niet een week herstellen en dan de definitieve tests doorlopen? Er was geen enkele noodzaak voor Schumi om nu al te beslissen, voor zover ik kan beoordelen.

Schumacher geeft het stokje door aan de 38-jarige Luca Badoer. Testrijder sinds jaar en dag, met race-ervaring uit grootmoeders tijd. Die had een dag van tevoren ook nog gretig “Si!” geroepen als Di Montezemelo hem had opgeroepen voor een race.

Share Button

4 Responses

 1. Jke says:

  Kort door de bocht hoor Casper, ik wil jou met een “simpel nekpijntje” wel eens 70 rondjes in een, we houden het simpel, kart zien doen.
  Onderschat die G-krachten niet!

 2. Ken Divjak says:

  Goed, dat Big Schu teveel last van zijn nek heeft om met 5G de Raidillon op te vliegen – daar kan ik inkomen.

  Maar dat wist hij toch al sinds zijn crash van februari!? Of dacht hij dat de massale ticketverkoop voor Valencia en Francorchamps (de twee circuits waar hij zou invallen) de pijn wel zou verzachten?

  De Jackel in mij ruikt een Ferrari PR-stunt…

  Benieuwd of er Schumi-fans zijn die hun ticket terugbetaald willen hebben.

 3. Casper says:

  Jke: noem het kort door de bocht (leuke woordspeling op de G-krachten trouwens): hij wist dat hij die blessure had, en toch ging hij aan het avontuur starten en werd zijn rentree als feit naar buiten gebracht door Ferrari en Schumacher. Marketingstunt? Chicken? Oprecht? Zijn vrouw boos?

  Hij en Ferrari zullen het weten, ik heb in ieder geval mijn twijfels.

 4. bram says:

  Tsja, een uitgesproken mening hebben is altijd leuk 🙂

  Bedenk je wel dat er een gigantische mediahype is ontstaan, terwijl Ferrari & Schumi zelf vrij rustig bleven en direct meldden dat het nog de vraag zou zijn hoe Schumi’s nek zich zou houden.

  Ik denk dat het wat zegt over zijn loyaliteit en enthousiasme, maar ook over enige naïviteit aan de kant van Ferrari & Schumacher himself..

Leave a Reply