DRIVR

Opnieuw gekibbel in de Formule 1

Net toen je dacht dat de Formule 1 niet zieliger kon worden, gebeurt het toch weer. De enorme ego’s die de sport rijk is krijgen maar geen genoeg van de politieke spelletjes en de behoefte elkaar de loef af te steken. Dit keer is het onderwerp van discussie de crash van Nelson Piquet Junior tijdens de GP van Singapore, vorig seizoen.

piquet_crash_singapore_2008

Wat is het geval? Tijdens die Grand Prix had Nelsinho een bijzonder slechte kwalificatie achter de rug door technische problemen. Gebruikelijk is het dan om je auto vol te gooien opdat je zo lang mogelijk door kan rijden. Maar Nelsinho besloot, for whatever reason, om zeer licht van start te gaan. Waarom weet niemand, maar schijnbaar was het verdacht genoeg voor Felipe Massa, die na de race opheldering vroeg aan Flavio Briatore.

Echter, nog veel pikanter is nu het verhaal dat Nelsinho expres gecrasht zou zijn. Hij zou dit gedaan hebben in opdracht van het team om Alonso voordeel te geven van de daarop volgende safetycar-situatie. Eerst werd aangenomen dat Piquet deze geruchten op gang had gebracht om wraak te nemen op Renault, nadat dit team hem had ontslagen. Nu is er echter een bron die zegt dat Felipe Massa het geheel op gang heeft gebracht. Neem het die jongen niet kwalijk, hij verveelt zich thuis op de bank kapot en je wil natuurlijk voorkomen dat je vergeten wordt. Hoe dan ook, Massa zou tegen Flavio gezegd hebben dat Nelsinho gecrasht is omdat dat het team wel erg goed uitkwam. Resultaat: Renault F1 moet zich op 21 september verantwoorden voor de World Motor Sport Council van de FIA.

Net nu we de sneue überrelletjes met Mosley, McLaren en Ferrari gehad hebben, krijgen we dit weer. Het is een kwestie van tijd voordat blijkt dat Ayrton Senna toch niet dood is en dat hij terugkomt in de sport om te bewijzen dat zijn crash een vooropgezet plannetje was van ene Ross Brawn, opdat Michael Schumacher eindelijk eens een race zou kunnen winnen.

[Foto via Flickr]

Share Button

13 Responses

 1. Renny says:

  Nutteloze bijdrage berust op sensatie. Is dit de nieuwe Djivy of is dit HLN ?

 2. bram says:

  @Renny: Waarom nutteloos? Dit is wat serieus speelt in de Formule 1 op het moment.
  Vooral het gerucht dat Massa er iets mee te maken zou hebben vind ik vreemd. Maarja, zoals altijd zullen we wel weer zien wat er uit komt. Mijn gok: niets. De formule 1 wil Renault graag behouden.
  Dit zou namelijk de doodssteek zijn voor Renault F1

 3. Anthony says:

  @Bram
  Laten we even uitgaan van het worst case scenario: uitslag wordt nietig verklaard en Massa wordt dus wereldkampioen. 😉

 4. Ruth says:

  Nutteloos?! Not at all!

 5. Renny says:

  Buiten het feit dat dit artikel al een week geleden op een andere site stond met exact dezelfde foto ging het me vooral over de inhoud van volgende zin die naar mijn mening het hele artikel ongeloofwaardig maakt. “Het is een kwestie van tijd voordat blijkt dat Ayrton Senna toch niet dood is en dat hij terugkomt in de sport”

 6. Pieter Fret says:

  Renny, dat noemen we nu sarcasme 😉 Kan zijn dat het jouw humor niet is, maar dat maakt dit artikel nog niet nutteloos en ‘op sensatie belust’. De auteur wil hiermee net het overdreven opgeblazene van de hele zaak aankaarten…

 7. Casper Heij says:

  Om het maar even aan te kaarten: het geheel speelt al een tijdje, het feit dat nu geroepen wordt dat Massa de klokkenluider zou zijn is wel degelijk nieuws (als in: gister of eergister naar buiten gekomen).

  Het gaat mij daarnaast aan het hart dat de F1 meer om ego’s, relletjes en schandalen gaat dan om dat waar het om zou moeten gaan: de sport.

 8. Anthony says:

  Tjah, modder gooien hoort nu eenmaal bij F1.
  Vroeger deden ze het als de één plots met een gigantische propellor op de wagen aan de start kwam.
  Maar nu kunnen zo’n dingen niet meer, dus gaat men elkaar bekladden met modder voor allerlei bedenkelijke manouvres.

 9. Andries says:

  Wat een hoop bullshit.. Ikzelf heb de crash niet gezien, maar ik betwijfel zeer sterk dat je even je wagen zou parkeren tegen een betonnen muur. Nog te zwijgen van de kost van zo een auto, volgens mij veel meer dan “wat voordeel geven”!!!

 10. Milly says:

  Ongelofelijk maar waar: Piquet Jr heeft ondertussen toegegeven dat hij effectief met opzet crashte. Het zou hem gevraagd zijn door Flavio Briattore.

 11. Pieter Fret says:

  Volgens Autosport wist Alonso er niks van (riiight) en geeft de Renault-leiding impliciet toe dat Piquet met opzet crashte door gewoon al mee te gaan in het wiens-schuld-is-het-debat:

  “Piquet claims that in the pre-race meeting in Singapore he was asked to crash deliberately in the race to help Alonso win, while Symonds and Briatore are both adamant that the idea came from the Brazilian driver himself.”

  Opnieuw: riiiight.

 12. JDM says:

  Voila.

  Iemand daarnet het nieuws gehoord?

  Renault kan dankzij dit gigantische rookgordijn zonder schaamrood op de wangen uit het circus stappen.

  Prachtig.

 13. Casper says:

  Alonso is vrijgesproken van elke betrokkenheid, Renault een voorwaardelijke schorsing van twee jaar en Briatore mag nooit meer terug in de F1.

Leave a Reply