DRIVR

F1: Ferrari bevestigt Alonso – Raikkonen op Straat?

Gisteren bevestigde Ferrari de komst van Alonso. In 2010 zal de Spanjaard plaatsnemen in het zitje van Raikkonen als ploeggenoot van Felipe Massa. Dat betekent dat Kimi op zoek moet naar een ander team. Of moet hij gewoon een andere hobby zoeken?

raikkonen

Het afgelopen seizoen startte slecht voor Ferrari. Weinig punten, en als er al punten gehaald werden dan was dat door Raikkonen. Dat verschoof echter naar Massa, die meer punten haalde in de aanloop naar de noodlottige kwalificatie in Hongarije. Sinds Hongarije lijkt Ferrari wat van haar oude vorm te hebben hervonden, maar Kimi is de enige die punten scoort terwijl Fisichella (laten we het überhaupt niet over Badoer’s sportieve prestaties hebben) moet wennen aan de Ferrari en vooralsnog geen punten heeft weten te bemachtigen. Kortom: qua rijderskwaliteiten was het lastig oordelen voor de Scuderia. Behouden we de wereldkampioen of de op één punt na wereldkampioen? Qua persoonlijkheden was het een stuk makkelijker: het enfant terrible of het lieve Braziliaantje. Massa it is. En met Alonso heb je een meervoudig wereldkampioen die Kimi Raikkonen hopelijk snel doet vergeten.

Graag had ik gezien dat Kimi nog een jaar langer zou rijden in de koningsklasse van de autosport, maar hij heeft zelf al aangegeven dat hij alleen zal rijden in een auto die kans maakt op de titel. Dat zal dus een Brawn, Red Bull, of McLaren worden. Marketingtechnisch past hij prima in het plaatje van Red Bull, waar hij dan eventueel Mark Webber zou kunnen vervangen. Vraag is of ze hem daar willen hebben. Eerder deze week gingen er al geruchten dat hij terug zou keren bij McLaren, een team waarmee hij naar eigen zeggen goede ervaringen heeft.

Een andere optie is het WRC. Eerder dit jaar wist Kimi al met succes een auto af te schrijven tijdens de rally van Finland. Flauw natuurlijk, maar tót die crash deed hij het heel aardig. En laten we eerlijk zijn: rally is tenminste écht autorijden. Formule 1 is meer een soap, opgebouwd rond een spelletje met auto’s. Hopelijk zien we Kimi volgend jaar als concurrent van Loeb en Hirvonen en Latvala. Die laatste twee zijn ook Finnen en staan respectievelijk eerste en vierde in de tussenstand om de wereldtitel. Finnen zijn geboren rallyrijders, misschien moet Kimi daar eindelijk aan toegeven.

[Foto: FabioCasadei]

Share Button

4 Responses

 1. saab 9000 turbo says:

  wie kijkt er nu nog naar F1, niemand dacht ik
  kun je evengoed naar k2 zoekt k3 kijken
  afschaffen die handel

 2. Ik gok op een terugkeer naar de Silberpfeil. ‘t Zou alleszins zonde zijn moest ie opstappen, mijn gedacht.

 3. Casper Heij says:

  Massa doet ondertussen weinig moeite om het Alonso gemakkelijk te maken bij zijn toekomstige werkgever. In een interview laat hij weten dat hij vindt dat Alonso alsnog bestraft moet worden en uit de uitslag genomen moet worden. Hij is van mening dat Renault en Alonso hem de titel gekost hebben omdat hij door de stress van de Safety Car tijdens de pitstop in Singapore vorig jaar met de halve tankinstallatie wegreed.

  Volgens mij, Massa, is het nog altijd zo dat je moet wachten tot je pitcrew klaar is voordat je wegrijdt. Neemt niet weg dat het vreemd is dat Alonso zijn illegaal behaalde punten mag houden.

 4. Anthony says:

  Massa vergeet trouwens wel dat hij de race in Spa cadeau heeft gekregen…

  Ik hoop dat Raikkonen in de F1 blijft, mijn beste gok is echter Toyota voor een jaartje. Om daarna eventueel te blijven als de auto goed is, of om over te stappen naar McLaren…

Leave a Reply