DRIVR

Video: Slow is Beautiful

Slow is Ugly predikte Renault ooit in een TV-spot, maar niets is natuurlijk minder waar. Getuige daarvan de prachtbeelden die DVD-gigant DUKE tijdens de laatste Isle of Man TT draaide; niet met een gewone HD-camera, eerder met een zogenaamde high-speed camera die geen 24 frames per seconde (zoals op TV) maar 250.000 frames schiet om een loepzuivere slomo te creëren. Perfect om te zien wat zo’n baanmachine te verduren krijgt aan een gemiddelde van 200km/h per ronde…


[Hat Tip: David C]

Share Button

6 Responses

 1. Mee says:

  250.000 frames/seconde?
  Ik betwijfel dat toch hoor…

 2. Casper Heij says:

  De allerbeste highspeed cams werken inderdaad met 250.000 frames / sec. Maar of voor deze beelden ook zo’n camera is gebruikt, dat is dan weer een tweede vraag.

 3. saab 9000 turbo says:

  ooit timewarp gezien op discovery, is iets gelijksaardig echt vet, verleden week met kogels uit een geweer (ak47)
  en andere je zag de kogels gewoon vliegen vooral bij de mp40’s dus die 250.000 f/sec zullen wel kloppen zeker

 4. Ken Divjak says:

  250K is peanuts:

  High speed cameras can film up to 250,000 frames/s by running the film over a rotating prism or mirror instead of using a shutter, thus reducing the need for stopping and starting the film behind a shutter which would tear the film stock at such speeds. Using this technique one can stretch one second to more than 10 minutes of playback time (super slow motion). The fastest cameras are generally in use in scientific research, military test and evaluation, and industry. An example of an industrial application is crash testing to better document the crash and what happens to the automobile and passengers during a crash. Television series such as MythBusters and Time Warp often use high speed cameras to show their tests in slow motion. The fastest high speed camera has the ability to take pictures at a speed of 200 million frames per second. [Wikipedia]

 5. J.R.Booij says:

  Waanzinnig.
  Geoff Duke – van de dvd-gigant – is trouwens zelf de grootste TT-held.
  Helaas waren er in zijn heydays niet dit soort camera’s.

Leave a Reply