DRIVR

Hollands Glorie: TVR Artemis

Bij TVR denkt men doorgaans niet meteen aan politiek correcte wagens. Eerder aan met plastic omhulde V8 power zonder enige elektronische belemmering om zo veel mogelijk rubber op het wegdek achter te laten bij elke aanraking van het gaspedaal. Kortom: niet een bedrijf waarvan je een groen model verwacht waarin een brandstofcel een elektromotor in in elk wiel aandrijft.

tvr-artemis-29
Een heel andere reden om geen nieuws te verwachten van TVR is het feit dat het de Britten de afgelopen jaren niet bepaald voor de wind is gegaan op financieel gebied. Toch komen ze nu met een heuse designstudie opzetten: de Artemis, het afstudeerproject van de 25-jarige Niels van Roij, student aan de Design Academy in Eindhoven. Een revolutionair ontwerp, zeker voor een merk als TVR. Helaas is er nog geen full-size concept gerealiseerd, maar de foto’s van het 1:5 schaalmodel tonen vloeiende, rustige lijnen voor het doorgaans met extreme trekken overgoten TVR – zonder evenwel de typerende gestalte van Sagaris & co te verloochenen.

De toekomst zal ons leren of TVR ooit nog een nieuwe auto op de markt zal brengen en of deze stijlkenmerken van de Artemis zal meekrijgen. Ondertussen is Van Roij een naam om in de gaten te houden, want zijn website toont ons onder meer zijn visie op een concurrent voor de Bugatti Galibier en een nieuwe generatie van de DMC ‘Back To The Future’ DeLorean.

tvr-artemis-28

Share Button

3 Responses

 1. Jeroen says:

  Ziet er best wel goed uit, leuk idee voor de koplampen ook.

 2. BertR. says:

  Ja, euh… niet veel bijzonders. Lijkt me gewoon een vormstudie, meer niet.

 3. Ken Divjak says:

  Ik moet me bij Bert R. aansluiten. Want hoewel het natuurlijk knap is dat TVR het ontwerp van noorderbuur Niels inspirerend vindt, toont het mijns inziens niets wat TVR nog niet had. Daarbij hoort een concept toch zo gek te zijn dat je het nauwelijks nog gelooft, maar in dit geval is het omgekeerd; het schaalmodel is sober, echte TVR’s een rel.

  Dus beste Niels: laat je volgende keer eens volledig gaan!

Leave a Reply