DRIVR

Hot Item: Volkswagen’s Kapselheber

“It’s the little things” concludeerde Vincent Vega in Pulp Fiction, en hij had verdomme gelijk. Want als je zoveel tijd met auto’s spendeert als wij (en dan heb ik niet alleen over de freaks die zich hier ‘de redactie’ plegen te noemen, maar over het hele lezerschap), dan zijn echte verrassingen eerder dun gezaaid. Dat ik er uiteindelijk nog eens eentje in een doordeweekse Golf moet ontdekken, is met die voorkennis natuurlijk helemaal te gek…

Correctie: te gek en misschien ook een tikkeltje freaky. Enkel een vakidioot zou namelijk een oprechte eurekakreet produceren wanneer hij in de middenconsole van Das Auto een tussenschot ontdekt dat hij niet helemaal kan plaatsen. Voorzien van het obligatoire VW-logo dient het – in normale toestand – immers enkel om twee blikjes van mekaar gescheiden te houden, maar ontkoppeld wordt het iets waar enkel een gründliche Deutsche Biertrinker aan zou denken: een flessenopener!

vwflessenopener

Of maak daar gerust een dubbele flessenopener van die volgens onze VW-garage een heus hot item aan het worden is. Om maar te zeggen dat hij al meer Golfjes V en VI geservicet heeft waar het hebbeding in ontbrak beter dan op zijn gewone plek zat. En dat promoveert het voor deze freak tot coolste autogadget van 2009, vooral omdat geen enkel benzinestation nog dranken verkoopt met een kroonkurkje. Heerlijk un-gründlich dus, maar heerlijk tout court.

[Foto: Automotive News]

Share Button

6 Responses

 1. BART! says:

  En, niet te vergeten: een dubbele flessenopener for that matter……wat is het nut daarvan?? Kun je dan 2 flessen tegelijk ontdoppen?

  Me thinks het is allemaal gedaan puur om het design.

 2. saab 9000 turbo says:

  volkswagen en design dacht het niet, zijn wel snel (sommige en zuinig sommige)

 3. dieter says:

  Oooh, maar die flessenopener zit al enkele jaren in enkele VW-producten hoor.
  Om het “het coolste auto-gadget van 2009” te noemen, gaat ‘t me dan ook wel wat te ver…! ;o)

  Zo kan je nog enkele andere “gadgets” opnoemen zoals de uitneembare zaklamp en de music-blaster uit de Dodge-modellen (Caliber ed), enz.

  Nuttig? Wie zal’t zeggen.
  :o)

 4. Stijn says:

  Handige is dat je er een blikje of flesje kan vastklemmen, aangezien de flessenopener dwars in de opening past.

 5. Ken Divjak says:

  Inderdaad Stijn, het tussenschotje alias de opener is verschuifbaar om dunnere blikjes of dikkere flessen te klemmen.

  Of anders: over dit kleinood valt er meer te vertellen dan over menige wagen;)

 6. car-nut says:

  Toch deel ik Dieters mening: dit geniale tussenschot zat zelfs al in de vorige Golf-generatie verscholen. Heel 2009 is het dus niet. Trouwens, drinking and driving don’t go together.

Leave a Reply