DRIVR

Test je F1-kennis met de Quiz van Channel 4!

Ook fan van de koninginneklasse van de autosport? Ook met volle teugen van de onvoorspelbaarheid van het afgelopen seizoen genoten? En vooral: ook tevreden met het feit dat Jenson Button volgend jaar het nummer één op zijn bolide mag plakken? Nooit was het veld zo aan elkaar gewaagd, en slechts weinig edities kenden zes verschillende winnaars in zes opeenvolgende races. Velen waren dan ook verbaasd door de spanning van de nieuwe regels; van KERS over de ‘dubbele diffuser’-affaire tot het gebruik van twee verschillende soorten slicks in een race. Kortom: meer dan genoeg voer voor een gevarieerde F1-quiz!

Maar het afgelopen jaar kende ook veel tegenspoed. Niet alleen werd 2009 ontsierd door het droevige Massa-verhaal, het nog triestere Badoer-relaas of de algehele wanprestatie van Ferrari. Verder stond 2009 synoniem voor schandalen en leugens; eerst was er McLarens liegate waarbij de (toen) kersverse wereldkampioen zelfs met een potentiële schorsing bedreigd werd, nadien het nóg grovere crashgate waarbij Massa even het noorden helemaal kwijt leek en openlijk zijn verlies van 2008 in vraag durfde stellen.

channel4f1quiz

Een seizoen om te onthouden dus, maar wat weten we er nog van? Test hier je parate kennis met de F1-kwis van Channel 4. Eén klik op de link, twee minuten tijd en enkele vrijgemaakte geheugencellen zijn de do’s. En net dat laatste is iets waar ik klaarblijkelijk niet in kan uitblinken, want met 13/20 en de  meer dan gevleide beoordeling “You are edging out in front“, ben ik er rotsvast van overtuigd dat het DRIVR lezerschap mij ergens achteraan de grid verwijst…

Share Button

10 Responses

 1. Anthony says:

  Vraag 20: “Who won the Brazilian Grand Prix”
  Dat is toch Mark Webber?==> Maar die staat er niet tussen?

  Verder haalde ik 17/20.

 2. Dat was m.i. ook Webbo.

  Nu intepreteerde ik die vraag dan maar als ‘Wie heeft hem ooit gewonnen?’ en die had dan volgens mij nog één mogelijk antwoord… maar niet in lijn met een ‘2009’ editie natuurlijk.

 3. Boss says:

  Sadly, kom ik ook niet verder dan 13/20. Al die vragen over hoeveelheid onthoud ik nooit. Bij die vraag van de Brazilian GP was ik ook puzzled.

 4. Ken Divjak says:

  O shit… 9/20.

  Maar ja, dat komt ervan als je de voor- en nabeschouwingen op de BBC interessanter vindt dan de race zelf zeker?

  Benieuwd wat onze F1-specialist Casper hiervan bakt!

 5. Pieter Fret says:

  Ook ik blijf steken op een schamele 14/20. Hoewel… da’s een onderscheiding; ik ben tevreden! 🙂

 6. Mee says:

  3. What former F1 driver joined the BBC as an F1 pundit this year?
  Dat moet toch duidelijk David Coulthard zijn ipv Davidson (hoewel die er idd ook wel bij zit nu)…

  En inderdaad, Webber won in Brazilië, niet Vettel. Still 18/20 ;).

 7. BertR. says:

  10/20. Ach ja, F1 is nooit zo onboeiend geweest als dit jaar.

 8. Casper Heij says:

  Ik ga toch geen quiz doen waarin vragen zitten die niet of half kloppen. Ha!

  *kuch* 16 goed *kuch*
  Maar zoals ik al eerder dit jaar schreef, is F1 meer soap dan racerij de laatste tijd. Het boeit me amper genoeg meer en ik heb nooit zoveel races gemist als dit jaar. Als ik er 8 live gekeken heb is het veel. Komend jaar nieuwe teams, betere regels en meer competitie omdat de auto’s meer op eenzelfde niveau zitten dan dit jaar. Ik hoop dat de sport mijn hartje nog kan terugveroveren…

 9. Wouter says:

  Wel, ik had er 16 goed en ik ben teleurgesteld, aangezien ik alle GP’s incl voor- en nabeschouwingen gezien heb. Nu achteraf ben ik eens terug gaan kijken en volgens mij zijn er MINSTENS 2 vragen met een incorrect “juist” antwoord. oa dat van Brazilie en davidson.

 10. BNNY says:

  Final score 17 / 20

  slechts 1x misgokt, die andere 2 waren me totaal onbekend (aantal Britse kampioenen en het BBC F1 deuntje)

  Ahja, grote onderscheiding is prima me dunkt!

Leave a Reply