DRIVR

FotoDuel: Greg Pajo vs. Alex Howe

Dit zijn ze dan, de twee jonge goden aan het firmament van de autofotografie. Beide hebben een indrukwekkend parcours afgelegd, beide werken ondertussen voor de meest invloedrijke publicaties. En nu staan ze dus alletwee met vijf beelden elk op DRIVR opdat jullie kunnen oordelen wie het meest in de smaak valt. Een ShootOut voor fotografen, quoi – en jullie zijn de scheidsrechters.

gregpajo2

gregpajo4

gregpajo1

gregpajo3

gregpajo5

Greg Pajo’s volledig portfolio vind je hier, die van Alex Howe alhier.

alexhowe5

alexhowe4

alexhowe3

alexhowe2

alexhowe1

Dus wie gaat met de vrijdagmiddageer lopen?

[Photos: Greg Pajo & Alex Howe]

Share Button

17 Responses

 1. STxN says:

  wat mij betreft zijn ze aan elkaar gewaagd, maar de marketing-knipoog bij de 911 doet mijn punt naar Alex Howe gaan

  0-1? (hoewel daar helemaal geen 0 hoort te staan)

 2. Pieter Fret says:

  Ik kies ook voor Alex Howe. Originelere composities dan Pajo, en de XJ-foto’s zijn van het beste dat ik dit jaar aan promomateriaal heb zien voorbij komen.

  0-2 dus.

 3. Casper says:

  Is het “beste fotograaf” of “beste photoshoppert”?

  Mijn stem gaat naar Pajo, de beelden van Howe zijn té geshopped. De Ford en Tesla lijken zelfs CGI.

 4. Casper says:

  Sorry, de Ford en Evora. Excuus.

 5. de vlaeminck says:

  Ik kies Alex, voor mijn smaak zijn de foto’s van Greg Pajo iets te druk.
  Maar de composities zijn verbluffend, dat geldt voor elk van de fotografen… 😮

 6. BertR. says:

  Mijn idee is dat de foto’s van beide heren te gestileerd, te clean, te perfect zijn. Ik zie geen emotie, geen gevoel, geen spontaniteit. Vooral strakke foto’s waar goed over is nagedacht… getrukeerd, gephotoshopt. Goed voor de utopische wereld van een advertentie, maar verre van de realiteit. Ik kan me als kijker niet identificeren met de wagen, de situatie.
  En bij de foto’s van Howe heb ik dit gevoel sterker dan bij Pajo, dus gaat mijn stem naar Pajo.

 7. b-. says:

  Pajo, ben een sucker voor compositie en de integratie van de auto’s in e omgeving is beter. Hoewel een beetje cliché, daar niet van.

 8. PieterA says:

  Mijn stem gaat naar Pajo, al ben ik niet overtuigd door een van de twee. De eerste vind ik niet bijzonder genoeg en Alex zit teveel in de fotosoep naar mijn smaak.

  Is dat trouwens een MP4/12C op die laatste foto? Vreemd, want die heeft in die jas de buitenwereld (denk ik) nog niet gezien.

 9. Casper says:

  Tjongejonge, bedankt PieterA, nu lijk ik helemaal een loser.

  McLaren dus.

  Ik vervloek al die op elkaar lijkende (semi-)superkarretjes!

 10. sjoerd says:

  Alex Howe. Welke misschien wel enorm ‘geshopt’ overkomt, maar dat nog altijd beter doet (of laat doen..) dan die ander knakker; die het wel probeert, maar waarbij het ‘t ‘net niet’ is. Dat foute licht op die LP640. Ouch.

 11. Ken Divjak says:

  Net zelf terug van een shoot (met 7 versnellingen…) en blij dat jullie het onderwerp CGI ondertussen aangeraakt hebben.

  Beide portfolio’s bulken inderdaad van de ‘onmogelijke’ beelden, maar dat is nu eenmaal waar de cover- en reclamefotografie naartoe gaat.

  Hun respectieve websites zijn dan ook vooral op Art Directors gericht terwijl beider reportagewerk – de gewone rijtests zeg maar – wel steengoed zijn.

  Verplicht om te kiezen uit bovenstaande reeksen, gaat mijn stem naar Pajo omdat zijn werk inderdaad eerlijker is dan de zware nabewerking van Howe – ook al vind ik diens Porsche-in-Porsche-billboard subliem gevonden.

 12. Frexy says:

  100% Pajo. Misschien zijn de shots cliché, maar dat doets niets onder aan de kwaliteit. Photoshop is subtieler. Het lijkt me dat alles dat Paco gedaan heeft, spelen was met wat ‘sliders’, terwijl Howe veel meer aan knip en plakwerk gedaan heeft.
  Een absolute ‘no’ in mijn ogen. Een fotograaf knipt en plakt niet in een foto, die kiest zijn standpunt in op het moment dat hij de foto maakt, en past hoogstens de kleuren en contrasten aan.

 13. Bart says:

  Pajo please

 14. wooter says:

  Howe’s foto’s zijn geen foto’s meer, maar kunst. Pajo is daarentegen nog altijd een fotograaf.

 15. AR says:

  In de jaren ’70 en ’80 was het de mode om foto’s (voornamelijk portretten) af te drukken op (schilders)doek en er dan met verf over te gaan. Je kreeg dan een schijnbaar realistisch portret dat vooral een toonbeeld van wansmaak was. Deze foto’s doen me daar aan denken. Ik kijk liever naar screenshots van Gran Tourismo of Forza Motorsport dan naar de meeste van deze foto’s. 0 – 0 dus.

 16. Ken Divjak says:

  En daarmee zijn we terug bij de opmerking die ik keer op keer maak maar waar schijnbaar niemand een verklaring voor heeft:

  Autofotgrafie gaat steeds meer in de richting van Computer Generated Images, en racesimulatoren proberen steeds meer de werkelijkheid te benaderen.

  WAAR GAAT DAT EINDIGEN!!?

 17. Pieter Fret says:

  Met dit binnenkort als promoshots van Ferrari?

Leave a Reply