DRIVR

Lotus geeft Hybrides Supercargeluid met HALOsonic

Fietsers aller landen opgelet! Niet voor superboetes wanneer je weer eens aan de kant moet voor een niet-functionerend achterlicht, wel voor het geruisloze gevaar dat in de Prius, Insight en andere stofzuigers hybridewagens schuilt. Wanneer de elektromotor draait, zijn die immers onhoorbaar voor zwakke weggebruikers. Sterker nog: constructeurs doen er alles aan om de rolgeluiden van hybrides ook nog eens te onderdrukken. En dat creëert hoe langer hoe vaker gevaarlijke situaties.

Daarom knutselde Lotus samen met Harman een oplossing in mekaar: de sound generator. Hun HALOsonic geluidsmodule tovert je Prius om in een – en dit verzinnen we niet – roestig klinkende V8, een schreeuwende V12 of een grommende Flat-6. En omdat de term rock ‘n roll hybrid vandaag nog niet bestaat, vragen we ons enigszins verontrust af of we binnenkort V12 tramstellen door onze straat zullen horen scheuren!? Want net wanneer je dacht dat je alles gezien had, moet dat ook nog wel kunnen…


Share Button

5 Responses

 1. Ride says:

  Hier is denk ik qua technologie niet veel nieuws aan: als ik me niet vergis had Brabus een jaar geleden al iets gelijkaardig gebouwd voor de Tesla.

 2. Pieter Fret says:

  Klop, Ride: http://drivr.be/2008/11/13/brabus-tesla-roadster-elektrotuning-pionier/

  Ik blijf het een vreemde trend vinden. Al klopt het inderdaad wel dat stille elektromobielen een gevaar kunnen zijn, vooral voor onbedachtzame kinderen die niet altijd goed rond zich kijken.

 3. car-nut says:

  Maar toch nog altijd liever een auto die er het stilzwijgen toe doet, dan het erbarmelijke gejank van die Brabus-Tesla. Dat was niet om aan te horen en trok in de verste verte niet op wat Halo brengt. Ik vind dit Futuristic-mogelijkheden net voldoende Buck Rogers-gehalte hebben 😉

 4. herdewyn says:

  Stel je even voor:
  Jij zit in je groene prius.
  Buiten zitten mensen op een terras, erger nog: de DRIVR redactie zit op een terras te genieten van een donker streekproduct en voorbijrijdend schoon.
  En dan weerklinkt de roffel van een zware V8 uit jouw uitlaat(box).
  Ik zie een genante situatie…

  Misschien kan je de Halosonic generator beter gebruiken als microfoon om je constant te excuseren.

 5. Bart says:

  zoiets wil ik voor mijne stofzuiger ook

Leave a Reply