DRIVR

Documentaire: The Revolution of Rallying

Het is geen geheim dat rally een van mijn favoriete motorsporten is – artikels over Pikes Peak, Course de Côte en een vierdelige reeks over Groep B gelden daarvan als bewijs. Over elk klein aspect zou ik uren kunnen doorlullen, met als gevolg dat ik nog nooit tot een volledige geschiedenis van de sport ben gekomen. Ik ga er ook vandaag niet aan beginnen – het is tenslotte zondag voor iedereen – maar waar woorden tekort schieten, zijn er altijd nog beelden. Historische archiefbeelden van de beginjaren aan de start van de vorige eeuw tot en met het hedendaagse WRC-kampioenschap, verweven in een even leerrijke als nostalgische documentaire: een uur lang puur rallygenot.

Share Button

One Response

  1. herdewyn says:

    Behoorlijk angstaanjagend hoe je die mensenzee ziet opensplijten vlak voor het brullende monster.
    Het lijken soms wel de straten van Pamplona…

Leave a Reply