DRIVR

Loremo vanaf 2011 te koop met drie Motorisaties

loremo21

Onder productontwikkelaars wordt wel eens gezegd dat een sterk product in drie woorden omschreven kan worden. Als dat klopt, lijkt Loremo een mooie toekomst te hebben. LOwREsistanceMObile is nog maar net uit de pampers en hoopt binnenkort zijn eerste stappen op de markt te zetten. Zoals de slogan aangeeft, keert Loremo terug naar de basisprincipes van het autorijden en bieden ze naar eigen zeggen “Mobility that can face the Future”

loremoseating

Het resultaat is een compacte en gestroomlijnde 2+2 (met de rug tegen elkaar!) zonder conventionele deuren, een gewicht van om en bij de 600kg en keuze tussen tweecilinders of een elektromotor om de achterwielen aan te drijven. De prestaties zijn aanvaardbaar en het verbruik is met geclaimde 1,9l/100km ronduit spectaculair (50g CO2/km). En de prijs? Wel, dat is misschien nog het mooiste van al: 17000€ voor de (ietwat slome) basisdiesel, 25000€ voor de vlotte benzineversie en 30000€ voor de elektrische variant. En reken maar op een stimulerend duwtje in de rug van vadertje staat.

loremo2

Klinkt allemaal iets te positief, maar Loremo lijkt de eindjes toch aan elkaar te kunnen knopen want de ontwikkeling loopt al enkele jaren gestaag verder en verschillende prototypes hebben de nodige testprocedures doorstaan. Over het design lopen de meningen uiteen: de druppelvorm is even wennen en ik vond persoonlijk de eerste versie (hieronder zoals getoond op Frankfurt 2007) geslaagder, maar ‘de gustibus et coloribus…’. Hoe dan ook, een doordacht ontwerp!

loremo2oud

Share Button

3 Responses

 1. BertR. says:

  Dat interieur lijkt me echt niet handig om grote voorwerpen te vervoeren.

 2. Ken Divjak says:

  Terwijl ik me dan weer stoor aan de vreselijke stijlaanpassingen die Loremo net doorgevoerd heeft.

  Het origineel zag er toch stukken gelikter uit?
  Nu lijkt de achterkant wel een goedkope Morgan-rip-off…

  Dat terzijde: ik blijf wel fan van het ideeëngoed.

 3. herdewyn says:

  Ik begrijp de nieuwe stijl ook niet helemaal en hopelijk drukt het full-scale kleimodel Loremo op tijd met de neus op de feiten. Het zou immers jammer zijn dat de vormgeving dit concept stokken in de wielen komt steken.

  Ik heb het origineel in 2007 op Frankfurt ‘in the flesh’ gezien en was er meteen weg van. Je moet wel dikke vrienden zijn, want breed is hij niet vanbinnen. De definitieve versie zou iets breder en hoger (en zwaarder) zijn. Wait and see.

Leave a Reply