DRIVR

Documentaire: Jackie Stewart – The Flying Scot

De andere twee episodes uit BBC’s drieluik rond Groot-Bittanniës grootste F1-piloten (over Jim Clark en Graham Hill) kwamen al eerder aan bod op DRIVR; het resterende anderhalf uur oerdegelijke documentaire hadden jullie nog van ons te goed. En wie anders kan daarin de hoofdrol spelen dan Jackie Stewart? ‘The Flying Scot’ won drie wereldtitels in zijn relatief korte F1-carrière van 1965 tot 1973 en werd ondertussen onbewust een bebakkebaard icoon van de wel erg – erm – harige sixties. De film, die niet alleen een overzicht biedt van zijn pilotenjaren, maar ook dieper ingaat op zijn leven als familieman en teammanager, werd geschoten door zijn jongste zoon. Maar ook zonder die bloedband in het productieteam zou sir Jackie – inmiddels zeventig – onmogelijk voorgesteld kunnen worden als minder dan de sympathiekste Formule 1-kampioen ooit.

Share Button

3 Responses

  1. PieterA says:

    Ijzersterk beeldmateriaal, heb genoten.

  2. BART! says:

    Heb alle drie de documentaires live op de BBC gezien en vond ze alle drie behoorlijk sterk. Die van Jackie Stewart was toch wel de meest interessante moet ik zeggen.

  3. Langé says:

    gewoon geweldig!

Leave a Reply