DRIVR

Documentaire: Juan Manuel Fangio

In onze reeks ‘Documentaires op Zondag’: ESPN’s overzicht van Juan Manuel Fangio’s F1-carrière. Een opmerkelijke carrière, want ondanks zijn hoge leeftijd – Fangio was 38 bij de start van de allereerste Formule 1-race in 1950 – won hij de helft van de wedstrijden waaraan hij deelnam. En diezelfde statistiek gaat op voor zijn aantal pole positions en snelste rondetijden. Uiteindelijk werd de verlegen mécanicien uit Argentinië vijf keer wereldkampioen, en dat alles via onberispelijke fair play – een ingesteldheid waar bepaalde moderne kampioenen nog een en ander van kunnen leren. Geniet van de unieke beelden van El Maestro, uit een tijd waarin veiligheidsgordels taboe waren en racen in een kortgemouwd hemdje de normaalste zaak ter wereld.

Share Button

Leave a Reply