DRIVR

Video’s: Sturen met het Gaspedaal

Als in: het bochtengedrag van je wagen met de gas bepalen beter dan met je armen. Cryptische informatie voor eigenaars van voorwielaandrijvers, maar een genietbare waarheid voor iedereen die deze winter een achterwielaandrijver bestuurt. De vraag is alleen hoeveel van ons datzelfde trucje aankunnen wanneer de baan er kurkdroog bijligt en de snelheid onverwijld omhoog moet om met de achterkant te kunnen sturen? ‘Weinig’ lijkt me een veilige assumptie, en ‘quasi niemand’ als het om opgefokte klassiekers op een uitdagend circuit gaat – zoals een GTO op Silverstone of een klassieke 911 op Spa… Let op de rustige armen!

Eerst de heerlijk muzikale Ferrari 250GTO

En dan de meesterlijk bestuurde 911 (check Eau Rouge!)

[Via Duckie ‘RS]

Share Button

7 Responses

 1. de vlaeminck says:

  Kijk, dit is dus waarom Drivr.be eruitspringt. Andere autosites, take note!

 2. Mee says:

  Wat een geluid dat er uit die GTO komt… goddelijk gewoon.

 3. Steven says:

  man, hoe die 911 Blanchimont doorglijdt, ik had schrik in zijn plaats!

 4. car-nut says:

  Chapeau voor de 911, maar ik heb (nog) meer bewondering voor de Silverstone-beelden. Wel niet vergeten wie aan het stuur van de (Pink Floyd) GTO zit: Mark Hales is gene gewone zulle. En dat met een auto die geschat is op om en bij de 5 miljoen pond. Respect!

 5. herdewyn says:

  Jos modaal wordt al vrolijk als hij de staart eens elegant opzij kan zwaaien op een wit tapijt, met veel oeps-marge en tegen een bescheiden snelheid.
  Wat deze heren doen is van een andere orde, verdient een nederige buiging en voedt de drivr in ieder van ons dat het altijd beter kan.
  Respect!

  @car-nut: is dat de GTO van Nick Mason? Ben zelf nogal een Pink Floyd liefhebber en de drummer heeft een ‘mooi gevulde’ garage…

 6. Ken Divjak says:

  He’s at it again:

  Iemand enig idee wie dat is!? (wagen is geprep’d door http://www.duel.nl)

Leave a Reply