DRIVR

Video: Rossi vs. Lorenzo in Catalunya (MotoGP 2009)

Weet je nog, begin vorig jaar, toen Ecclestone & co de grootste reglementswijziging aller tijden aankondigden in de Formule 1? Het spektakel zou terugkeren, inhalen zou weer de regel worden en niet de uitzondering. Hoewel er inderdaad verbetering merkbaar was, hebben we het voorbije seizoen niet de epische duels uit de gloriedagen herbeleefd. Daarvoor blijft de aerodynamica een te grote rol spelen bij moderne F1-bolides. Gelukkig is er nog altijd de MotoGP en een zekere Valentino Rossi.

Om overtuigd te raken van de schoonheid van het MotoGP-kampioenschap moet je eigenlijk maar één fragment gezien hebben. Het onbetwistbare hoogtepunt van seizoen 2009, op het Circuit de Catalunya in Spanje. Negenvoudig wereldkampioen Rossi (eat that, Schumacher) en teammaat Lorenzo spelen dartel haasje-over tijdens de laatste ronde van de Grand Prix. Het verschil aan de eindmeet: minder dan een tiende van een seconde. En tien seconden later finishen een al even heftig duellerende Stoner en Dovizioso eveneens zij aan zij op plaatsen 3 en 4. Wie wint, is bij het zien van onderstaande beelden dan ook van ondergeschikt belang. Dít is racen.

Share Button

9 Responses

 1. Yannick says:

  Duidelijk een positieve vijs kwijt, die mannen. Wat een sport!

 2. Charlo says:

  Ongelooflijke stuurmanskunsten en vooral een héérlijk commentaar van de Italianen (ik versta er geen knijt van maar hun enthousiasme sleurt je mee). Zo’n dingen zie je idd niet in de F1.

 3. Mee says:

  Het (imo) mooiste moment van die laatste ronden staat er nog niet bij, en een volledige versie is blijkbaar nergens meer te vinden op het web.
  Zie op het volgende filmpje op 0:12 hoe Rossi voorbij Lorenzo gaat :).
  http://www.motogp.com/en/videos/2009/Rossi+vs+Lorenzo+at+Catalunya

 4. Duckie 'RS says:

  Eat your heart out Mr Ecclestone, F1 will never be this entertaining…

 5. Duckie 'RS says:

  Zelfs dan niet…

  En dat ligt ’em volgens mij voornamelijk aan het feit dat je de handelingen van de piloot veel meer ziet.

  Om nog maar over “close racing” te zwijgen.

 6. Fastflupke says:

  Zaaalige beelden en een enorm respect voor deze “boys”!

  Ik kan enkel wat Duckie zegt beamen … dit niveau van spectakel mag Ecclestone van blijven dromen …

 7. car-nut says:

  Groot gelijke Duckie!

  Twee ploegmaats die elkaar zo bekampen is in de moderne F1 resoluut onmogelijk. Binnen de kortste keren zouden ze kotsmisselijke team-orders krijgen of zou het vermogen van degene die tweede ‘moet’ worden vanuit de pits worden teruggeschroefd. Dit is één van de (heel) weinige mechanische sporten waar de bestuurder nog het verschil kan maken. En vermits deze waaghalzen (http://www.youtube.com/watch?v=tJC6q5_LtSI&feature=related) systematisch weigeren om elkaar om maar een halve duimbreed toe te geven, krijg je races om vingers en duim bij af te likken.

  http://www.youtube.com/watch?v=sfPM77TsGaA&feature=fvw

 8. jatich says:

  Rossi in F1 zou vonken geven. Die kerel is knettergek, maar wat een stuurmanskunst. Er heeft ooit zo’n supertalent in de F1 rondgelopen, eentje die met een inferieure wagen toch kon winnen…Ayrton Senna (misschien wel iets minder geschift). Zo’n mensen heeft de sport nodig. Maar hoe dan ook, even spannend en boeiend als de MotoGP zal F1 nooit meer worden.

Leave a Reply