DRIVR

Video: Enduro-Challenge voor Productiewagens

Twee keer twintig minuten racen met productiewagens in hartje zomer. Dan zou je toch verwachten dat circuitspecials als de Honda NSX-R en BMW M3 CSL écht gaan uitblinken? En dat turbomotoren met een hoog specifiek vermogen het snel moeilijk krijgen? Niets blijkt minder waar, tenzij dat vooral de piloten bij 60°+ in de cabines beginnen aftakelen. Intrigerende Best Motoring-beelden na de sprong dus, vergezeld van het advies dat je na tien minuten circuitplezier best een afkoelronde inbouwt en een paar honderd toeren vóór de begrenzer opschakelt om de mechaniek te sparen…

Share Button

3 Responses

 1. JDM says:

  Ik heb van deze video genoten en vooral van Gan San Kurosawa!!

  Ik moest trouwens direct aan deze video denken…

 2. dieter says:

  Die CRX is wel behoorlijk aan het warm lopen… ;o)

 3. pieterp says:

  Tja warmlopen in de zomer. De reden waarom ik mijn Corrado 16V voorzien heb van een grotere G60 radiator en een 16-rijen-oliekoeler, geen last meer van schrikwekkende temperaturen tijdens zomerse trackdays.
  Voor mijn remmen heb ik koelluchtgeleiders van een Audi RS2 op de onderste draagarmen gemonteerd die houden de 4pots Brembos lekker koel, in combinatie met OMP gesinterde blokken een betrouwbare set-up.

  Corrado staat nu netjes opgebaard om eens hij oldtimer is terug te keren met een 230pk atmosferisch Hohenester 2L 16V in het vooronder.

Leave a Reply