DRIVR

FotoDuel: Christiaan Ploeger vs. Sjoerd Ten Kate

Eigenlijk zijn deze FotoDuels geniepig. Ik vraag jullie immers om op basis van vijf (door mij gekozen) foto’s een ordeel te vellen over een duo fotografen. Een tweetal dat ditmaal integraal uit Nederland komt, dit webzine geregeld frequenteert, een gelijkaardige stijl van straatfotografie hanteert en bovendien als vrienden te boek staat. Geniepig dus, maar daarom niet minder kwalitatief of genietbaar!

Christiaan Ploeger eerst:

christiaanploeger1

christiaanploeger4

christiaanploeger3

christiaanploeger2

christiaanploeger5

En dan Sjoerd Ten Kate:

sjoerdtenkate1

sjoerdtenkate2

sjoerdtenkate3

sjoerdtenkate4

sjoerdtenkate5

[Meer zien om te oordelen? Check dan ChristiaanPloeger.com & SjoerdTenKate.com]

Share Button

10 Responses

 1. Duckie 'RS says:

  Op basis van de beelden die je ons hier voorschotelt heb ‘k een lichte voorkeur voor Christiaan z’n foto’s…

  De locatie van Sjoerd ‘s 2e pic komt me héél bekend voor. (P’-museum, Zuffenhausen)

 2. Christophe says:

  Straatfotografie, my favourite. 🙂 Niets zegt topfotograaf dan in elke situatie een kanjer van een prestatie te kunnen neerzetten. 🙂
  Ik vind het deze keer héél moeilijk; beide hebben hun sterke en minder sterke foto’s. Beide doen een prachtige stijl van straatfotografie. Ik geef Christiaan de eer. Hij is constanter, Sjoerd heeft hogere pieken (1, 3, 5) maar ook diepere dalen.
  Zo, op naar het volgende fotoduel!! 😀 Zalig deze reeks! ^^

 3. bram says:

  Ze zijn beide erg goed, maar ik vind Sjoerd Ten Kate zijn foto’s net wat bijzonderder.
  Niet zo vreemd want ik gok dat er bij hem veel meer voorbereiding in zit dan in Christiaan zijn foto’s. Maar dat is meer een verschil in de wijze van fotograferen. Ik heb het idee dat Christiaan net wat meer “live” fotografeert dan Sjoerd.

  Beide mooi, Sjoerd wint voor mij 😉

 4. ElmoTheElk says:

  Eigenlijk zou kiezen hier oneerlijk zijn want beiden hebben een prachtige stijl. De vijf van Christiaan die hier worden aangeboden bieden mij echter net een groter ‘daar wil ik in rijden’ gevoel.

 5. Ken Divjak says:

  Bij Christiaan mis ik nog een duidelijke stijlrichting – ook wat de nabewerking betreft – die bij Sjoerd wel al aanwezig is. Misschien omdat Christiaan de jongere/minder ervarene van de twee is?

  Daarom straalt Sjoerd’s werk in mijn ogen iets meer rust uit.

 6. Jeroenp says:

  Beide fotografen tonen topbeelden, wat kiezen zeer moeilijk maakt. Voor Sjoerd Ten Kate heb ik het meeste bewondering omdat hij – zoals Ken al zei – een duidelijke eigen stijl heeft.

 7. PieterA says:

  Hoewel beide fotografen mij ten zeerste kunnen bekoren, hou ik meer van de stijl van Sjoerd. Erg inspirerend materiaal.

 8. BertR. says:

  Ik vind dat Sjoerd Ten Kate over de gehele lijn beter werk heeft, maar de foto die mij het meeste aanspreekt komt van Christiaan Ploeger.

 9. Ik heb zojuist dit artikel ontdekt via Google! Leuk dat er aandacht is besteed aan fotos en de vergelijking tussen Sjoerd en mij. Ook leuk om goede feedback te krijgen! Zoals Ken zegt, ik kan mij daar ook in vinden!

  Bedankt!

  Christiaan Ploeger

 10. Minox2 says:

  Als ik de websites bekijk, gaat mijn voorkeur uit naar Sjoerd ten Kate. Hij is er al langer mee bezig. En het is ook zijn werk.

  Foto’s lijken wel erg op elkaar. Fotograferen ze misschien ook samen? Als ze allebei meer een eigen stijl hadden, was het leuker om te vergelijken. Sommige foto’s zijn net kopieen, zie de websites.

Leave a Reply