DRIVR

Danique Aelaerts (v.): “Ik ben twintig en ik drift”

Proefondervindelijk onderzoek heeft uitgewezen dat de term ‘auto’ vermeden moet worden in embryonaal contact met vrouwen. Die interpreteren dat immers als “overmatig internetgebruik en elk weekend naar de Nürburgring” wat er meestal voor zorgt dat het bij de openingszin blijft beter dan begint. Omgekeerd ligt dat anders; bekent een vrouw dat ze geïnteresseerd is in auto’s, dan heeft ze meteen een streepje voor. Laat staan dat ze opent met “mijn naam is Danique Aelaerts, ik ben twintig en ik drift”…

davivandingenendaniqueaelaerts

Vrouwen die kunnen rijden, da’s één ding. Maar octaanliefhebsters die exact weten wat er gebeurt wanneer grip in slip omslaat, nog een heel ander. Driften wordt niet zomaar aanzien als de heilige graal van stuurmanskunst; het is de ultieme stap in autocontrole die velen ambiëren maar weinigen verabsoluteren. Meteen de reden waarom zelfs DRIVR maar één exponent telt dat genoeg talent heeft om actiefoto’s veilig op de openbare weg in te blikken. En ik kan je verzekeren: Cedric’s toekomstige klaagt steen en been over die nachtelijke oefensessies op ronde punten…

Dat Danique er op haar twintigste uit is dat ze wil driften en er duidelijk goed in is, heeft (om  het woord ‘understatement’ even te herdefiniëren) onze redactie in lichterlaaie gezet. Sterker nog: sinds onze recente verhuis naar Sint-Truiden blijken we nog eens stadsgenoten te zijn ook. Daarom met alle plezier: de digitale weg naar Aelaert’s Fanpagina op Facebook en haar voorstellingsvideo van driftorganisator SkyLimitEvents:

[Foto: Davy Van Dingenen, Hat Tip: Duckie ‘RS]

Share Button

10 Responses

 1. dirk says:

  mooi…iets anders krijg ik voor het ogenblik niet gezegd 🙂

 2. hmm… trouwplannen terug die kast in!

 3. Andy Jaenen says:

  Kom Danique gerust eens aanmoedigen tijdens één van de wedstrijden of je kan zelfs plaats nemen naast haar in de M3.
  Data vindt u op http://www.skylimitevents.be bij kalender.

 4. Siegurd says:

  Mooi gezegd, ik zal voor je duimen Danique 😉

 5. Ken Divjak says:

  Danique heeft concurrentie aan haar been:

  • Danique says:

   Mooi, Axel! Dit is niet het volledige filmpje.. 😉 Maar die S2000 is hels moeilijk te driften.. 😀

   Nu ben ik meer bezig met racen dan driften. Daar kruipt al mijn tijd in, maar ik mis het driften zo hard! Hopelijk vind ik terug een goede sponsor. 🙂

  • Axel Cayman says:

   Wel Danique, ik wens je alvast heel veel succes met je zoektocht naar een sponsor!

   Ik kan me iets voorstellen van hoe moeilijk de S2000 is om te driften, maar waarom is dat naar jouw gevoel? Teveel onderstuur om doorheen te geraken, moeilijk dynamisch gedrag van de geometrie van de ophaning of gewoon een moeilijke balans van de wagen? Of misschien het quasi koppelloze motorkarakter?

   Vind je trouwens dat driften je skills als koerspiloot vooruitgeholpen hebben? Uiteindelijk moet je voor drifts permanent op het scherpst van de snee in het grensgebied balanceren. Helpt je dat niet enorm vooruit qua vertrouwen in een race, stel dat je eens op snelheid een ongewone lijn moet nemen bvb over een vuil stukje circuit?

   • Danique says:

    Dankjewel! 🙂

    Ja, korte wielbasis, kleine stuuruitslag, … Nu, in dit geval had de S2000 die dag ook niet de ideale banden op en was die inderdaad mee voor het circuit afgesteld.. 🙂 Maar de paddock in Zolder is te klein voor een wagen zoals deze, goede banden of niet.. 🙂

    En het helpt enorm! In een wedstrijd heeft een van de juryleden in 2013 gezegd dat ik een wagenbeheersing heb waar professionele racepiloten jaloers op zijn.. Dit compliment is het mooiste wat ik ooit heb gehad, vind ik persoonlijk. Nu ben ik zelf professionele racepilote en het helpt inderdaad. Als er wat mis gaat op de baan, weet je direct wat je moet doen en je reageert sneller. En (meestal) ook direct juist. Foute reacties gebeuren amper. 🙂 En ik voel me natuurlijk ook zelfzekerder, wat je natuurlijk direct ziet in de resultaten op de baan.

Leave a Reply