DRIVR

Video: Ken je Toekomstige Klassiekers!

Deze video ontkracht drie mythes. Eén: je hebt geen Top Gear-achtig cameramateriaal nodig om knappe inboard-beelden te maken; deze montage is gedraaid met een Canon 5d Mark II spiegelreflex en levert prima beeld én schappelijk geluid dankzij montage op de rolkooi. Twee: Amerika mag dan wel bekend staan om zijn oneindige highways, in de berggebieden zijn er genoeg octaanpistes voorhanden zoals dit pareltje bewijst. En drie: 5.000€ is meer dan genoeg om een knaller van DRIVR‘s car in huis te halen – alleen: wie weet er welke Future Classic hier uitgelaten wordt zonder te gaan spieken ?

[Via]

Share Button

18 Responses

 1. Duckie 'RS says:

  Very cool…

  Ik ga de “suspense” bewaren.

 2. car-nut says:

  Eentje voor Cédric?

  • Ken Divjak says:

   Zwijgt…;) Als die deze ziet, is er helemaal geen houden meer aan!

   Al moet ik wel zeggen dat bovenstaand exemplaar ‘geoptimaliseerd’ is.

 3. Ik was op dit moment nog naar eentje op pistonheads aan ‘t kijken… al klinkt die waarschijnlijk niet zo ‘optimaal’ 😉

 4. Thomas says:

  Ik ken dat interieurtje van ergens 😀

 5. Christophe says:

  Ik denk aan Renault Clio Williams?
  En zijn dit soort dingen uithalen met je cam met zware lens, niet nadelig voor wear en tear?

 6. Christophe says:

  Dju, ik zit er zwaar naast. 😛

 7. Thomas says:

  Geen Clio 😉

 8. saab 9000 turbo says:

  pfff, heb er een half uur met bezig geweest, dacht eerst een italiaanse auto, omdat de ringen rond de tellers chromé zijn, niets gevonden, dan dacht ik mss een honda crx vanwege het hoogtoerige geluid maar men laatste zoekactie lijkt me juist hoop ik, een mazda mx-5 1.800cc

  autoweekmx5

  [Foto: Autoweek.nl]

  Lijkt er toch op he??

 9. Ken Divjak says:

  Jaja, dit is Chean’s MX-5:

  cheansmx5

  1.6 NA6
  15×6.5 Kei Office wheels with 195 Rs-2’s
  Koni w/ GC coilovers 375/250
  open diff… ugh

  + hardtop, rolkooi en wie weet wat nog allemaal.

  Rijdt verdorie strak als je het mij vraagt…!

  [‘s MAns blog staat hier]

 10. saab 9000 turbo says:

  jeuj, wtf maar een 1.6 gaat idd verdomd goed

 11. Thomas says:

  Ik zal bij gelegenheid eens een filmpje ter vergelijking maken 😀

 12. herdewyn says:

  Eigenlijk is dit geen toekomstige klassieker: het is er al één. Als de geruchten kloppen zal de nieuwe weer lichter en compacter worden.
  Ik heb een dik jaar geleden op het punt gestaan om een NA aan te schaffen, maar uit praktische overwegingen (plaatsen en ruimte) heb ik de E36 gekocht (lichtjes verleid door de gekende zescilinder). Ik moet toegeven dat ik meestal alleen in de auto zit… dju, het (lente)kriebelt toch weer.

 13. Thomas says:

  Ik vond die ‘toekomstige’ inderdaad ook al vreemd, buiten het feit dat de oudste exemplaren al 21 worden dit jaar, was het gewoonweg ook een instant classic. Heb sinds enkele maanden een 1995 1.8 (de Duitse basisversie, dus zonder airbags en airco — jammer genoeg ook zonder LSD) die normaalgezien stilletjesaan op punt zal gesteld worden. Geweldig karretje.

 14. Thomas: basisversies hebben af fabriek geen stuurbekrachtiging toch? of was dat in Duitsland (en in Belux) wel het geval ?

  Jammer van het LSD, al valt daar op een MX5 wel gerust mee te leven 😉

 15. Thomas says:

  Ik heb wel stuurbekrachtiging, maar om het kolommetje ‘puurheid’ compleet te maken, toch ook weer geen ABS 🙂

 16. elanspotter says:

  Ik durf wedden dat ze 21 jaar geleden over hun elan-remake niet hadden gehoopt op zo’n verkoopssucces. Topkarretje. Hij heeft zijn voorbeeld in productiejaren en verkoopscijfers ingehaald …

 17. heidekonijn says:

  Waar vind je dat nog, een merk dat door de band genomen fwd familiewagens maakt, en dan toch een heel eigen chassis ontwerpt voor een fun auto? Ze nemen een hele markt in, in hun eentje. Vroeger werd ik pisnijdig omdat een japanner onze europese modellen pikten, maar gezien het lame-ass gehalte van euro constructeurs in deze, zeg ik Chapeau

Leave a Reply