DRIVR

Funtip: Karting on Ice bij Antarctica in Wilrijk

Kom, geef maar toe. Welke eigenaar van een achterwielaandrijver heeft zich deze overdreven ondergesneeuwde winter nog niet geamuseerd met een low-speed ijsdriftje? De omstandigheden nodigen in ieder geval uit om het eens te proberen. Alleen: waar oefen je op een veilige én legale manier je pirouettes? En wat als je – zoals de meesten – op de handrem bent aangewezen om je voorwieltrekker in een slip te krijgen? Het antwoord: Karting on Ice.

kartinonice

Het idee is even simpel als briljant. Je gebruikt een legertje autobanden om ruwweg een parcours af te bakenen op een schaatspiste en dropt er vervolgens een achttal indoor karts op – voorzien van spikes, natuurlijk. Het resultaat is meer fun dan je ooit voor mogelijk hield in een opgefokte grasmaaier. Op het ijs heeft zelfs diens minuscule snormotortje immers voldoende puf in huis om niet alleen een drift te initiëren, maar ook lang en breed uit te smeren. En dat aan volstrekt veilige, lage snelheden in een gecontroleerde omgeving. Wij kunnen geen betere manier bedenken om kennis te maken met de wisselwerking tussen gas en (tegen)stuur in een driftende achterwielaandrijver.

Ijsbaan Antarctica in Wilrijk is (voorlopig?) de enige plaats in Vlaanderen waar je deze prille motorsport kan beoefenen. Van eind oktober tot eind april nemen de karts er elke dinsdagavond vanaf 21u de piste over. Een sessie kost 14 euro per persoon. Onze tip: reserveer er meteen twee, want 12 minuten zijn snel voorbij. Time flies when you’re having fun.

[Alle info op Antarctikart.be, Foto via f1fanatic.co.uk]

Share Button

2 Responses

  1. Rolv says:

    “Welke eigenaar van een achterwielaandrijver heeft zich deze overdreven ondergesneeuwde winter nog niet geamuseerd met een low-speed ijsdriftje?”

    Ik! Boenk in den decor. 2000 euro kosten. Joy.

Leave a Reply