DRIVR

Video: François Delecour test de Porsche GT3 RS

We maken er een gewoonte van om onze ‘snelle’ content op Facebook gescheiden te houden van de ‘trage’ berichtgeving op DRIVR. Maar als de duimen zo hard omhoog gaan als bij deze GT3 RS-test door ex-WRC’er François Delecour, dan maken we daar graag een uitzondering op. Vooral omdat Delecour – naast een ronduit geschifte rit in zijn achtertuin die hij normaal met een Lancer Evo IX op gravelbanden onveilig maakt – de nagel op de kop slaat wanneer hij het protectionisme van de Franse (rally)constructeurs aan de kaak stelt. Die bombarderen de 911 immers tot macchina non grata wegens te spectaculair en nefast voor hun eigen publiciteit. Volkomen begrijpelijk als je dit stukje evo-geschiedenis aanschouwt…

Share Button

7 Responses

 1. JDM says:

  Ik wil op vakantie!
  Een man naar mijn hart.

 2. Benny Herdewyn says:

  Jammer dat Chris zo van z’n melk was dat hij de camera niet af en toe richting voorruit heeft gedraaid.
  En Delecour heeft uiteraard gelijk over de droge PRR-PRR WRC ‘bolides’ van vandaag, kijk maar wat o.a. onze eigen Patrick Snijers liet zien met een 911.

 3. frédéric says:

  Stràf. Een gast die zelf zo met een 458 door het Italiaanse landschap scheurt (zonder tractiecontrole, mind you), is carrément bang bij de heksentoeren van Delecour. Moet een onwaarschijnlijk hels ritje geweest zijn.

 4. Milly says:

  Stel u voor dat dat uwe nonkel François is, ik zou veel op bezoek gaan.

 5. PieterA says:

  Had het filmpje al gezien, nevertheless, fantastische kerel.

 6. gijs says:

  inbilievibel 🙂

Leave a Reply