DRIVR

Houdt Snelheid een Cabriorijder Droog in de Regen?

De winter zit er bijna op, wat er in ons incontinente klimaat op neerkomt dat de veelvuldige sneeuwval van de afgelopen maanden stilaan plaats maakt voor maartse staarten, aprilse grillen en meer meteorologische metaforen. Wie met lentekriebels in de buik zijn cabriodakje alvast heeft vastgetapet in open toestand, komt dus waarschijnlijk bedrogen – en drijfnat – uit. Of toch niet?

“In een rijdende cabrio regent het niet binnen, op voorwaarde dat je hard genoeg rijdt.” Zo schreef collega Cedric toen hij twee jaar geleden in dezelfde doorweekte periode een Mazda MX-5 naar de Nederlandse kust stuurde, resoluut weigerend om onderweg de hardtop dicht te plooien. Maar klopt die bewering wel? Call in the Mythbusters.

Eigen ervaringen en/of theorieën? Je weet waar je ze kwijt kan.

Share Button

9 Responses

 1. JDM says:

  Toevallig naar ‘Man Bijt Hond’ gekeken?

 2. JDM says:

  Het ging deze week ergens over cabrio’s en getuigenissen van eigenaars, en dus ook over droog cabrio rijden met lichte regen.

 3. Milly says:

  Getest ongeveer 7 jaar geleden met een Alfa Spider topless van hier naar het Gardameer gereden en geen spat regen binnen ondanks deftige regenval in Zwitserland. Gemiddelde ging wel niet onder de 160 per uur…

 4. Jm says:

  Bij een MX-5 werkt dat perfect. Enkel moet je boven de 60km/u blijven en de zijramen omhoog laten.

 5. ElmoTheElk says:

  Vind die Man Bijt Hond reportage echt prachtig! Denk dat ik hier in Nederland dan maar voor Donkervoort’s en Spyker’s ga plijten bij de gewone werkende man. 😉

 6. Ken Divjak says:

  Om in de sfeer van onze Chuck Norris-post te blijven:

  “The GT-R has no windshield wipers. The GT-R is too fast for rain to touch it.”

Leave a Reply