DRIVR

Video: Wheeler Dealers – Peugeot 205 1.9 GTI

Peugeot lijkt zijn mojo stilaan terug te vinden. Het voorbije decennium kwam de (mede-)grondlegger van de hot hatch niet verder dan enkele halfslachtige pogingen om enige spanning in zijn uitgebluste gamma te brengen. Maar vandaag scoort de nieuwe RCZ – een sportcoupé zowaar – punten voor zowel design als fun; terwijl (volgens de geruchten) de RC-badge begraven wordt om nieuwe GTI-modellen te lanceren. De ideale gelegenheid om een video op te vissen die ooit spoorloos uit de DRIVR-catacomben verdween, maar perfect illustreert waarvoor dat drieletterwoord staat. Veel plezier met de Wheeler Dealers en de eerste én beste Peugeot ‘Grand Tourisme Injection’: de legendarische 205 1.9 GTI.

Share Button

4 Responses

 1. Dieter says:

  Leuk! Brengt me zelf terug in de tijd!

  Had dezelfde, maar dan in grafiet-grijs.

  En na > 250d km ging ie nog als de brandweer…!

  Heimwee… :o(

 2. BART! says:

  4 mei begint de nieuwe serie op Discovery, met een Jensen Interceptor. Daarna iedere week op dinsdag met de volgende patienten:
  Ep 2 Ford Cosworth 11th May
  Ep 3 VW Camper 18th May
  Ep 4 BMW 840 25th May
  Ep 5 Triumph Stag 1st June

 3. Benny Herdewyn says:

  Het is anno 210 niet meer ‘politiek correct’ (voor zover die termen nog verenigbaar zijn) om een Hot Hatch te produceren met een ‘speels’ karakter, de uitzonderingen van Renault buiten beschouwing gelaten. Vandaag is het belangrijker waar de ipod aansluiting zit en hoever het panoramadak open kan…
  Anderzijds kan ik me zo direct drie 205 GTI’s voor de geest halen die in mijn jongere jaren de eeuwige jachtvelden wisten te bereiken, meestal met hun (jonge) bestuurders. Het ‘speelse’ karakter in combinatie met een lichte bouwwijze (je kon de raamstijlen met de hand plooien) stond zelden garant voor een goede afloop. Maar wat een pure Hot Hatch!

Leave a Reply