DRIVR

VW showt hardcore Golf GTI: de Excessive Edition

thumb_golfgtiexcessiveDe Wörthersee. Een oase van rust, parel aan de Alpen en jaarlijks het toneel van het wansmakelijkste wat de lokale tuners te bieden hebben: het AutoNews Treffen van 2010. Tussen 12 en 15 mei dus kost wat kost te vermijden, ware het niet dat Volkswagen er jaarlijks een specialleke presenteert. En dat is anno 2010 niets minder dan de ongelukkig benaamde Golf GTI Excessive Edition. Helemaal in lijn met de doorsnee bezoeker van dat event.

Het goede nieuws eerst: Volkswagen heeft een puike reputatie als het op Wörthersee-specials aankomt. Vorig jaar toonde het immers de Scirocco Studie R (die ondertussen te koop is) en de Polo GTI (die binnenkort in productie gaat). De vertaling van concept naar realiteit zit dus snor, ook al hamert VW erop dat de Golf GTI Excessive Edition nog geen productieplannen kent. Voor hetzelfde geld eindigen de extra onderdelen in de optiecatalogus van de gewone GTI, of – erger nog – is het gewoon een PR-stunt om Google-hits te scoren. In dat geval: graag gedaan, VW.

vwgolfgtiexcessiveedition11

In de minder cynische versie krijgt de GTI Excessive Edition een waslijst extra features: een breder spoor voor en achter, herziene shocks & veren, straffere remblokken en -schijven alsook een lichter uitlaatsysteem. Doe daar nog multispaak negentienduimers op semi-slicks plus een nieuwe diffuser en hertekende bumpers bij, en je zou bijna vergeten dat de 2.0TSI onaangetaast blijft. Maar daar hebben we dan ook zelden iemand over horen klagen, zeker nu die standaard 210pk uitbraakt.

vwgolfgtiexcessiveedition21

Share Button

6 Responses

 1. Ken Divjak says:

  Ah – ‘k zie net dat Audi zijn A1 wel aan het Wörthersee-publiek heeft aangepast…

  audia1woerthersee4

  audia1woerthersee2

  audia1woerthersee3

  OeieJoeiejoeiejoei…

 2. JDM says:

  In die Flickr gallery staan nochtans een paar pareltjes, naar mijn bescheiden mening.

 3. Ken Divjak says:

  Da’s waar JDM, die Audi 50GLS is schoon gedaan…;)

  Voor het volledige effect, check:

  http://www.woertherseetreffen.at/bilder/gallery.php

  Ondertussen is ook het Duitse VW-persbericht binnengelopen, en dat heeft het ietwat zorgwekkend over “glänzend schwarze Klavierlack gehaltene Anbauteile”, wat zoveel betekent als tupperware in pianolak aan de… buitenkant!

  Auch die Studie Golf GTI Excessive wirkt mit ihrer Motorsportoptik nochmals dynamischer. Von wesentlicher Bedeutung sind die in glänzend schwarzem Klavierlack gehaltenen Anbauteile: Ein Blick auf den Front- und Heckspoiler oder die Seitenschweller im Stile der im Motorsport eingesetzten Splitter zeigt das eindrucksvoll.

  En volledigheidshalve: ook Skoda brengt een Fabia & Octavia RS+ mee:

  skodafabiarsplus

  skodaoctaviarsplus

 4. BART! says:

  Ik moet heel eerlijk zeggen dat, alhoewel de meeste verbouwde wagens niet direct mijn smaak zijn ik de moeite en vakmanschap die gebruikt zijn voor diezelfde verbouwing toch wel heel erg kan waarderen.

  En die zwarte Audi A1 ziet er gewoon goed uit.

 5. JDM says:

  Ik vind het knap dat een merk vandaag nog aandacht schenkt aan een niche doelgroep en niet enkel aan de lease fleet. Want met enkel de laatste groep zouden ze ruimschoots kunnen overleven. Nee. Het zijn deze evenementen, deze subculturen die het merk VW mede gemaakt hebben,en daar is men zich binnen de VAG groep goed bewust van en blijkbaar zelfs fier op. Chapeau. Dit is autocultuur geen commerce en dus zeker niet omwile van googlehits.

 6. Ken Divjak says:

  De foto’s van de über-GTI aka Golf Excessive Edition zijn eindelijk binnen!

  vwgolfgtiexcessiveedition1

  vwgolfgtiexcessiveedition2

Leave a Reply