DRIVR

Video: Mythbusters – Crash Force

Als twee auto’s frontaal botsen aan (elk) 80 km/h, dan heeft dat voor de betrokken voertuigen dezelfde gevolgen als een crash tegen een muur aan 160 km/h. Klinkt als de logica zelve, maar is het ook waar? De Mythbusters namen de proef op de som. Hou je innerlijke techgeek klaar voor een vermakelijk stukje wetenschap… en een hoop spectaculaire crashes.

Daar heb je het. Wat de meeste mensen intuïtief voor waar aannemen, blijkt volkomen ongegrond. Want hoewel de impactenergie bij een frontale botsing inderdaad verdubbelt, zijn er ook twee auto’s om die energie te absorberen. Elke auto krijgt dus in beide gevallen alleen zijn eigen abrupte vertraging van 80 naar 0 km/h te verwerken, terwijl een statische muur zo goed als niets absorbeert. Myth busted!

[Via Jalopnik]

Share Button

One Response

  1. bart says:

    heeft niks met snelheid maar met massa te maken

Leave a Reply