DRIVR

Video: Gilles Villeneuve op Twee Wielen (F1 NL 1979)

Vroeger was alles beter. Het gras was groen, Formule 1 was het kroonjuweel van de autosport en wie eraan deelnam had ballen. Die laatste volstonden helaas niet om de dood te trotseren, maar leverden bij leven en welzijn wel prachtige beelden op. Karakterkop Gilles Villeneuve stond niet bepaald bekend als een opgever – zelfs niet met maar twee wielen van zijn Ferrari in contact met de grond.

Share Button

5 Responses

 1. Pieter Fret says:

  En ondertussen doodleuk een handje opsteken naar het publiek, waarom niet? 🙂

 2. stijn says:

  Ik denk dat het eerder is om gevaar te signaleren zoals vroeger gebruikelijk was en je nu nog ziet als iemand op de startgrid stilvalt.

 3. Johnnyboy says:

  Misschien bestelt hij alvast een pintje…

 4. Dirk says:

  RESPECT !

 5. Stijn says:

  Respect? Niet van mij, toch niet voor deze actie. Dit is gewoon egoïsme ten top. Door deze actie wint hij niets, race is nog steeds over voor hem, hij kan alleen 5min eerder een douche nemen. Maar nu ligt het circuit wel vol brokstukken en heeft de asfalt schade opgelopen en zijn andere coureurs in gevaar gebracht. En dit alles voor… niets. Gilles is een van de grotere coureurs ooit, maar omwille van onnodige acties als deze (en die roekeloze ronde richting pits in Zolder…) heb ik hem altijd eerder een gek dan een lefgozer gevonden. Echte lefgozers zijn in mijn boekje Stefan Bellof en natuurlijk Pedro Rodríguez…

Leave a Reply