DRIVR

Nissan Juke: Nu Big in Japan, Binnenkort ook Hier?

EDIT: Video én een referentie naar de Clio RS toegevoegd in de comments!

Segmenten herdefiniëren. Niet alleen BMW beheerst dat truukje om klanten dieper in hun buidel te doen tasten, ook Nissan bewijst sinds enkele jaren dat de initieel onuitspreekbare Qashqai vlot over de toonbank gaat aan een allegaartje van autokopers. En dat is knap werk van de Japanners die daar natuurlijk een vervolg aan willen breien met de Juke.

10-nissan-juke-press

Opnieuw een eigenzinnig model dat in wezen nergens thuishoort, maar ditmaal gezegend met controversiële en dynamischere looks. Benieuwd of die cocktail door Jan en Alleman gesmaakt zal worden? In het thuisland alleszins wel, waar Nissan’s voorzichtige doelstelling om de eerste maand 1.300 stuks te verkopen ruimschoots gehaald werd dankzij bijna 11.000 ondertekende bestelbonnen. Opvallend is dat één op drie in de donkerrode lanceringskleur besteld wordt, terwijl de helft voor het roodgetinte interieur valt…

30-nissan-juke-press

Jonge dynamische gezinnen of the urban generation zijn tegen alle verwachtingen in voorlopig niet de voornaamste klanten. Die eer valt te beurt aan – jawel – de vijftigplussers; zoals altijd gecharmeerd door de hoge instap en het makkelijke middel om mentaal weer enkele kaarsjes uit die verjaardagstaart te verwijderen. Een micro-crossover met premium prijsstelling en plastics nauwelijks beter dan die van de Note slaat blijkbaar aan in het Land van de Rijzende Zon. Even afwachten of Nissan dat trucje in onze conservatievere contreien weet te herhalen… en hoe MINI hier met de Countryman op zal reageren.

19-juke

Share Button

8 Responses

 1. BART! says:

  Apart ding, best stoer van Nissan om zo iets ook echt op de markt te brengen.
  Nu maar hopen dat t ook een beetje aanslaat, dan krijgen we meer van di soort gewaagde ontwerpen in ons dagelijkse leven, een verrijking van het saaie wegbeeld.

 2. JDM says:

  Geef mij maar de Cube.

 3. Ken Divjak says:

  Dat senioren de Juke prefereren voor zijn hogere instap, daar kan ik inkomen.

  Maar hoe verklaar je dan het succes van de Honda CR-Z binnen diezelfde leeftijdsgroep?

 4. Milly says:

  Ik heb dit weekend nog iets veel straffers gezien:
  Ik heb 2 Honda Civic Type R gezien van het nieuwe model.
  Een rode en een witte (dat zie jen iet zoveel) maar straffer was: in de rode zat een vijftigplusser en de witte een zestigplusser….

  Wat die CR-Z betreft, dat is ook wel een seniorencoupé met dito prestaies. (sorry mocht ik hier iemand beledingen da’s niet mijn bedoeling)
  Jeugd gaat voor Mini of Scirocco.

 5. Hänzell says:

  Dat waren natuurlijk de papa of opa die zich nog eens jong en rebels wilden voelen.
  Met allemaal vrouwen in huis wordt dat dan
  zondag’s broodjes halen met de roze Vespa van dochterlief.
  🙂

  Goei verlofke Milly, and send me a postcard !!!
  (adres ongewijzigd:-)

 6. Ken Divjak says:

  Bijna over het hoofd gezien: de Juke krijgt minstens één DRIVR-blok onder de kap:

  Three engines are offered, but only the new 187bhp turbo engine is of interest.

  The 1.6-litre direct injection petrol engine comes with a low friction lightweight design turbocharger and intercooler with twin variable valve timing (on the intake and exhaust cycles) to improve low-end response. Dubbed DiG-T the 1.6-litre certainly punches above its low capacity, with smooth, quick response and an impressive 2,000-5,200rpm peak torque spread. Rumour has it that it’ll eventually make its way into the next generation Renaultsport Clio. [Bron: EVO]

  En hier nog wat bewegende beelden:

 7. Milly says:

  Respect Nigel Hänzell 😉

 8. Some are calling the Juke the marmite car but I definitely think more people will love it. It has already exceeded it’s expectations in Japan and it is going to be very interesting to see how the Juke is received in both America and Europe.

Leave a Reply