DRIVR

Gastbijdrage: Evenement – Total 24 Hours Of Spa

OPGELET: Aan deze gastbijdrage hangt een disclaimer vast!

Een blik op de evenementenkalender leert dat we slechts enkele dagen verwijderd zijn van het top raceweekend op Belgische bodem: de Total 24 Hours Of Spa. De GT1’s verhuizen tijdens deze 63ste editie naar het voorprogramma, samen met de Lamborghini Blancpain Super Trofeo en British F3 Series. Dit jaar zal de grid van de etmaalrace trouwens samengesteld worden met GT2, GT3, NGT en GT4-wagens. In totaal toch nog goed voor een veertigtal wagens en voor het eerst ook live TV-coverage!

24 Hours Of Spa '09

Favoriete landgenoten aan de start zijn ongetwijfeld Bert Longin en Anthony Kumpen. De eerste is reeds aan zijn tiende deelname toe en zal de race aanvatten achter het stuur van een Ferrari F430 GT2 uit de renstal van het Italiaanse AF Corse. Kumpen, die vorig jaar nog de zege binnenhaalde met de Corvette C6.R GT1, gaat deze keer de strijd aan met de Audi R8 LMS GT3 uit de stal van Phoenix Racing. In de lange lijst van deelnemende Belgen vinden we verder ook nog het mediaduo Koen Wauters en Jeffrey van Hooydonck terug met de Aston Martin DBRS9 GT3 van het BRS Aston Marting Racing team.

De randactiviteiten starten dit jaar op woensdag met een parade en signeersessie met de piloten op de Place Royale in  Spa. Tijdens het raceweekend zelf kan men terecht in de Village 24 Heures voor de Miss 24h verkiezingen, Temptation Carwash  of voor een van de talrijke optredens. Voor wie zelf graag eens het stuur in handen neemt, is de Karting Club in het hartje van het circuit een absolute aanrader.

Timing van de verschillende races alsook een gedetailleerd programma van de randactiviteiten zijn te vinden op www.total24hours.com

En dan nog dit: voor de liefhebbers die er niet in slagen om af te zakken tot in de Ardennen is er dit jaar een welgekomen alternatief: Exqi Sport brengt live verslag uit van de etmaalrace, en dit in volgende blokken:

 • Blok 1: zaterdag 15u45 – 17u00
 • Blok 2: zaterdag 18u00 – 21u00
 • Blok 3: zondag 9u00 – 13u00
 • Blok 4: zondag 15u00 – 16u00

[Foto: RideIndustries.be]

Share Button

7 Responses

 1. Duckie 'RS says:

  Heb er vandaag een fijne invitatie voor in de bus ontvangen…

  (maar zie eigenlijk meer uit naar de trackday op dinsdag)

 2. Ken Divjak says:

  Toch één van de klassiekers dit, en wel een die Paul Frère nooit aan zich liet voorbijgaan.

  Ben er persoonlijk nog nooit geraakt.

  Echt de moeite of een flauw afkooksel van Le Mans & de ‘Ring?

 3. Stijn says:

  @ Ken Divjak
  Ben er altijd geweest toen de GT1’s ook reden. Was toen zéér zeker de moeite, indrukwekkend enja ook zo dichtbij. Nu denk ik het evenement aan me voorbij te laten gaan.

 4. fastflupke says:

  een waardig alternatief naar Belgische normen …

  Zaterdagavond eens een bezoekje brengen!

 5. Mee says:

  Precies ook een paar ex-F1 piloten als ik de lijst zo overloop, allemaal in het United Autosports team: Mark Blundell, Eddie Cheever en Stefan Johansson.

 6. Tim DK says:

  Net de eerste practice sessie van de GT1’s gedaan en, ondanks het kleine aantal wagens, toch een schitterende serie hoor.

 7. Ken Divjak says:

  ‘k Zie net dat gastbijdrager Tim z’n Flickr-account al aan het updaten is:

Leave a Reply