DRIVR

Video: Top Gear – Tiff Needell doet de Lotus Elise S1

Drastische plannen of niet; met de Elise maakt Lotus nog steeds een van de puurste sportwagens op de markt – en hopelijk nog lang. Maar dé belichaming van Colin Chapmans “simplify and add lightness” is doorheen de jaren wel wat toegeeflijker geworden. Zelfs een gedownsizede Elise S met 1.6 weegt tegenwoordig 876 kg, terwijl de eerste generatie met 700 kg toekwam – dankzij ‘zware’ afwezigen als radio, airco en elektrische ruiten. Maar dat kon een euforische Tiff Needell – toen nog in Topversnelling in plaats van vast in Vijfde – echt niets schelen. Een terugblik op de genesis van onze favoriete roadster.

Share Button

6 Responses

 1. Stijn says:

  “Een terugblik op de genesis van onze favoriete roadster.” Maar dan staat er plots een verkeerd filmpje, moet de deze zijn :):

 2. 1-11 says:

  🙂

  Dit zou wel eens een lang debat kunnen worden.

 3. Stijn says:

  Daarom had ik het er ook gezet, om wat olie op het vuur te gooien :).

  Godja, vind de keuze zelf ook moeilijk. De Elise zou met de vingers in de neus winnen als de Boxster niet zo’n mooi geluid had. Dat geeft voor mij waarschijnlijk de doorslag, alhoewel ik soms nog twijfel 🙂

 4. VishnuSixDix says:

  Enneuh, ook die boxster is tegenwoordig betaalbaar 🙂

 5. Om even aan te geven hoe lang ‘t al weer geleden is:
  ‘There is nowhere to put your cassettes‘ 😀

  Heb zelf onlangs ook ‘t genoegen gehad weer eens in een Elise te rijden:

Leave a Reply