DRIVR

RACER Demo 0.1: Arcade-Spel met RC-Auto’s

We kennen ze allemaal: lunaparken, kermisattracties en groezelige cafés waar het woord marginaal zelfs niet tot aan de schouders van de gemiddelde tooghanger reikt maar op de ranzige tegelvloer blijft steken. En zoals bij elk etablissement dat onder bovenstaande noemer valt, is de afwezigheid van een Arcade Racer vandaag hoe langer hoe vaker een showstopper. Outrun, Wipe Out of The Duel – Test Drive II zijn immers rasechte klassiekers en helden in hun genre…

Dat laatste geldt ook voor onderstaande heren, want hun liefde voor de vergane arcade racer ging nog een stap verder: zij bedachten een nieuwe toevoeging voor hun oldskool hobby, namelijk auto’s op afstandsbediening. Of anders gesteld: ultiem realisme gecombineerd met oude (en foute) gewoonten, graphics tegelijk outdated maar toch zo reëel. En voorzien van een buitengewoon coole reset-functie en in versie 0.2 zelfs een scorebord! Geniet van dit staaltje -ahum- toptechnologie alvorens je zelf opnieuw een ritje in die vers gedownloade Outrun onderneemt.

[Via Duckie ‘RS]

Share Button

2 Responses

  1. Ken Divjak says:

    Straf – ‘s mans creatie heeft zomaar even de New York Times gehaald!

    With apologies to Gran Tursimo, Forza Motorsport, Project Gotham and any number of hyperrealistic, console-based racing simulators and video games, arguably none channels the visceral thrill of hurtling around a course like the futuristic Wipeout series. Now, a German art collective has rendered that thrill tactile, using defiantly analog components: cardboard, glue and vintage-video-arcade kitsch. [Bron]

    http://www.sputnic.tv/

  2. AnthonyG says:

    Looks cool.

Leave a Reply