DRIVR

Video: Our Italian Job – Lamborghini Miura SV

thumb_ouritalianjobElke petrolhead heeft een absolute droomauto. Voor de ene is dat een ingetogen supersedan, voor de andere een Britse roadster of Italiaanse barchetta en nog een andere houdt het bij een rasechte supercar. Elk van ons heeft dan ook zijn redenen, en werd  – al dan niet – beïnvloed door het zien van een tijdsoriginele prent. Zo ook twee volgende gentlemen drivers van het Zwitserse Kidston in ‘hun’ Italian Job. De ingrediënten zijn simpel, maar daarom niet minder spectaculair.

Ga op zoek naar de coördinaten van de mythische openingsscène, zorg voor een passend stel wielen, de juiste dosis lef en een professionele equipe om dit alles vast te leggen. Storm vervolgens met het rauwe geluid van de – in dit geval – drie (!) dwarsgeplaatste V12’s naar boven, en het effect doorheen de Alpen is ronduit episch. Beter dan dit zal het niet worden.

Ter referentie – Peter Collinson’s origineel uit 1969:

Share Button

5 Responses

  1. Kurt says:

    Deze twee mannen komen niet uit het zwitserse Kidston 😉 Ik ben er zeker van dat het in het eerste filmpje handelt om simon kidston; schrijver/autohandelaar/auctioneer/autogek?

  2. Erg mooi, maar ik mis toch het zoetgevooisde lied van Matt Munro… On days like these… 😉

Leave a Reply