DRIVR

Video: Street-Legal Chevy uit ’66 klokt 6,95s op 400m

thumb_fasteststreetlegalcarRecent de roadmovie Two-Lane Blacktop gezien. Volgens menigeen het summum in zijn genre, maar voor mij eerder bezigheidstherapie op een regenachtige zondag – ook al is het onderwerp één om van te dromen: een oneindige roadtrip door het Amerika van de jaren ’70, gefinancierd met de winst van dragraces. Dat kan anno 2010 natuurlijk niet meer (legaal), tenzij een blad als Hot Rod Magazine zich ermee moeit en een Drag Week organiseert: “The rules are pretty simple. Cars must run five tracks in five states over five days, lowest ET wins and everyone has to drive their bruiser from track to track. No trailers allowed.” Kortom: 1800km door regen en wind met een vijftig jaar oude klassieker die de 400m drie (!) seconden sneller dan een Bugatti Veyron afhaspelt. Zien om te geloven.

[Via Autoblog.com]

Share Button

7 Responses

 1. Ken Divjak says:

  Iemand trouwens enig idee hoe zo’n bak met vijf hendels exact werkt?

  (vroeger al gespot in extreem opgefokte Skylines…)

 2. Duckie 'RS says:

  Lenco bouwt dergelijke tranmissies:

  lenco

  Lenco transmissions use a clutch for start and stop and have a lever for every gear except the first.

  You’re basically stacking planetary units on top of each other, so one unit makes your car a two speed and has 1 shift lever not including the reverser which is seperate. 2 units is a 3 speed and has two levers, 3 units is a 4 speed and has 3 levers and then there are 4 unit 5 speed Lencos with 4 levers.

  You basically start with all levers out (all units are engaged) and pull each one in sequence until you get to direct drive. They also freewheel in every gear except high gear due to a sprag in the transmission when you lift off the gas.

 3. Pieter Ameye says:

  Compleet hersenloos schouwspel, maar wel aardig spectaculair.

 4. Ken Divjak says:

  Vooral dit beeld speelt boekdelen – op toeren aan de startmeet:

  screenshotchevynova

  Check de uitlaat aan het voorwiel en die achteraan…

 5. Duckie 'RS says:

  Om in de sfeer te blijven:

 6. Duckie 'RS says:

  En voor degenen die het onderwerp reactietijd graag wat uitdiepen:

  http://www.staginglight.com/guide/react.html

Leave a Reply