DRIVR

Video: CAR ‘Ringt de Jaguar XKR 75

Jaguar blaast dit jaar 75 kaarsjes uit, en om dat te vieren bouwen ze in Conventry 75 opgewaardeerde exemplaren van de XKR. Met 523 pk dankzij een gewijzigde luchtinlaat voor de 5.0 V8 en een meer hardcore chassisafstelling is het volgens Jaguar de ideale auto om ‘s ochtends mee naar de Nürburgring te rijden, ginder een hele dag hot laps te klokken en ‘s avonds gewoon weer terug naar huis te scheuren – desgewenst aan 280 km/h. Cue Jethro Bovingdon (de Chris Harris van CAR).

xkr75-1_1000

Share Button

One Response

  1. Ken Divjak says:

    Jethro Bovingdon doet dat goed; CAR hinkt qua video’s achterop tov Autocar en Evo, en dat gebrek mag Jethro van mij zeker opvullen – net zoals hij prima doet in dit eerste voorbeeld.

    Meer on-topic zal deze special onze kust niet snel bereiken, maar dat geldt gelukkig niet voor de Speed-versie die overal te krijgen zal zijn:

    jaguarxkrspeed

    I did have a lot of fun reacquainting myself with the XKR. It feels ludicrously fast (much more so than the 0-60mph time of 4.6sec suggests) and the sense of speed is heightened because it feels like it’s almost floating across the ground rather than absolutely nailed to it like, say, a GT3. [Henry Catchpole for Evo Magazine]

Leave a Reply