DRIVR

2013 Abarth Roadster op Basis van de KTM X-Bow !

… plus een Abarth Speedster op basis van de 500C!

Dat het Abarth voor de wind gaat, is geen nieuws. De schorpioen bijt stevig van zich af in hot-hatchland en is van plan om nog een stuk verder te gaan dan het kruiden van modellen uit de FIAT-stal. In 2013 is er immers een tweezitter gepland die resoluut hardcore gaat en -als we de geruchten mogen geloven- onderhuids op de KTM X-Bow gebaseerd is.

ktm-x-bow-2

Volgens Road&Track zal de nieuwe Abarth het chassis van de Oostenrijker krijgen, maar uiteraard zonder de Audi krachtbron. Die wordt hoogstwaarschijnlijk vervangen door een MultiAir blok met 180-190pk. Aanvankelijk was ook de Lotus Elise een potentiële donor, maar die bleek stilaan op leeftijd. De keuze voor de X-Bow zou ook wel eens te maken kunnen hebben met het feit dat Dallara verantwoordelijk was voor de monocoque – en laat die nu toevallig in Italië gevestigd zijn… De radicale roadster zou slechts in een beperkte oplage gebouwd worden van 1500-2000 exemplaren per jaar. Reken ook op een prijskaartje dat vlot richting 60 tot 70 000€ gaat. Daarmee zal de giftigste schorpioen niet meer binnen ieders budget vallen, maar anderzijds zal het aura wel afstralen op de rest van het gamma; een beetje zoals de 8C dat bij Alfa doet dus.

abarth-roadster-2

Maar vooraleer het zover is, plant Abarth nog een speedster op basis van de FIAT 500C. En die zou dan net op het juiste moment komen om de Mini Roadster paroli te kunnen bieden. Nog even geduld dus vooraleer de Italianen resoluut in de aanval gaan. De concurrentie weze gewaarschuwd.

[Bron: Road&Track]

Share Button

5 Responses

 1. BART! says:

  Klinkt goed!
  Dit modelletje valt dan mooi op het plekje van de Elise zodra Lotus “upmarket” gaat.

 2. Eric Kok says:

  Helemaal goed. Zeker, als ze de sportiviteit/comfort balans wat beter gaan maken. 😉

 3. Pieter Fret says:

  Interessant, vooral omdat er dan toch een RWD-Abarth komt. Al valt de prijs behoorlijk tegen… Een nieuwe Elise R (192 pk) kost ‘maar’ 44.000 euro. En ik zie voorlopig weinig reden om 20.000 euro meer te betalen voor een Abarth-roadster.

  Die Speedster kan leuk worden, maar FWD in een tweezitter? Bah.

 4. Ken Divjak says:

  Oei…

  It is also reported that the roadster will be pitched at around £25,000 – which is presumably one of the main reasons for Fiat’s rejection of the ultra-expensive, carbon fibre-heavy KTM X-Bow being used as the basis for the car. [PistonHeads]

  http://www.pistonheads.com/news/default.asp?storyId=22691

 5. Benny Herdewyn says:

  Fiat/Abarth gaat inderdaad zelf aan de slag en houdt de prijs op die manier een pak lager dan die van de X-Bow.

  http://www.autocar.co.uk/News/NewsArticle/AllCars/253717/

  Soms is het goed dat geruchten geruchten blijven en ziet de realiteit er dus beter uit…

Leave a Reply