DRIVR

Documentaire: F1 1986 Season Review

Dacht je dat huidige F1-seizoen het eerste was waarin de top drie aan het eind van het jaar slechts door enkele punten gescheiden wordt? Waarin vier wereldkampioenen het elk raceweekend tegen elkaar opnemen? Dan wordt het dringend tijd voor een flashback naar 1986, toen Nelson Piquet (vader van), Nigel Mansell (toen nog zonder wereldtitel) en Alain Prost (met al eentje op zak) in de allerlaatste GP mochten uitvechten wie met de beker naar huis ging. Met gastrollen voor Keke Rosberg (ook vader van), Martin Brundle (tegenwoordig BBC-commentator) en Ayrton Senna (die de helft van de poles wegkaapte), in het enige seizoen waarin turbomotoren verplicht waren in de Koninginnenklasse.

Geen twee uur op overschot? Bekijk dan de ontknoping in Adelaide in deel 12!

[Via Duckie ‘RS]

Share Button

2 Responses

  1. Mee says:

    Schitterende commentator :).

    De officiële FIA season reviews zijn altijd heel droog verteld, deze was echt lachen bij momenten :).

  2. VishnuSixDix says:

    Tussendoor nog eens zeggen dat ik hiervan heb genoten. Geweldg!

    Laat bericht doordat het lang geduurd heeft dat ik alles heb kunnen zien. Maar ‘t was de moeite 🙂

Leave a Reply