DRIVR

Video’s: Discovery’s Chasing Classic Cars

cariniJe kan je als antiquair natuurlijk specialiseren in Oosterse tapijten, Afrikaanse maskers of Griekse vazen. Maar wie een hoger octaangehalte in het bloed heeft, kan grasduinen in dik honderd jaar autocultuur om de pareltjes tussen de zwijnen te vinden. Wayne Carini klinkt niet onbekend in de oren voor wie al eens naar Discovery Channel zapt; met zo’n naam had hij net zo goed carrière kunnen maken in de betere spaghettiwestern, maar hij koos een andere weg.

Zijn queeste? Klassiekers zoeken in de meeste desolate hoeken, schuurtjes en garages om ze vervolgens op te lappen en met winst terug te verkopen aan de gefortuneerde verzamelaar; nauwelijks een nine-to-five job met die nodige verplaatsingen en – zoals dat in vacature-termen heet – een serieuze hands-on mentaliteit. Geniet van al het lekkers dat door ’s mans handen passeert, en check misschien toch maar even de oude stal van grootvader…

Share Button

6 Responses

 1. Ken Divjak says:

  Van die knappe 911 geraakt hij precies niet af:

  http://www.f40.com/inventorymanager.php?action=view&Id=94800

  Net als van die 120 andere;):

  http://www.f40.com/inventorymanager.php?module=Vehicle&action=list&offset=1

  Maar wel een onderhoudende een reeks vanuit business perspectief.

 2. Pieter Ameye says:

  Getuigd nogal van arrogantie om eerst 30.000 dollar meer te vragen voor… een gedetailleerde poetsbeurt. Kan je raden hoe het met de andere zit.

  Hier zet hij trouwens een Bugatti Atlantic te koop voor 250.000 dollar zonder nog maar ergens te vermelden dat het om een replica gaat, niet bepaald netjes.
  http://www.f40.com/inventorymanager.php?action=view&Id=271417

  Voor de rest leuke reeks, alleen jammer van de Amerikaanse insteek.

 3. Hij heeft ook een probleem met de caps-lock van zijn toetsenbord…

  Ik denk niet dat deze serie me kan boeien. Ik hou meer van mensen die auto’s kopen in een deplorabele staat en ze dan eigenhandig opknappen. Zelfs al gebeurt dat zo halfslachtig als bij Wheeler Dealers.

  Een vriend van me koopt auto’s in een staat waar de meeste mensen gillend van weg zouden lopen en doet 95% van de restauratie helemaal zelf. Dát vind ik interessant.

 4. dieter says:

  Mijn mening is om (zeker!) klassiekers steeds in een zo goed mogelijke en complete staat te kopen.

  Diegenen die roepen dat ze na complete opknapbeurt van een “kerkhof-auto” lekkere winst hebben gemaakt, hebben toch een klein boekhoudkundig probleem…

  Maar voor de rest: hulde aan al de échte liefhebbers die meer geld pompen in hun klassieker dan ze er ooit bij een verkoop kunnen uithalen (mij inclusief trouwens…)!

 5. Charlo says:

  Ik heb de laatste tijd ook zin om een semi-wrakje te kopen en op te kalefateren, maar mijn 2 linkerhanden en gebrek aan technische kennis houden mij (voorlopig nog) tegen. Als ik alles door de garage moet laten doen zal het wat duur worden, vrees ik.

Leave a Reply